Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Добар приступ за нова три бода

Фудбалери Црвене звезде враћају се обавезама у националном првенству после оствареног феноменаланог резултата и победе над Гентом у Белгији. Црвено-бели дочекаће екипу Рада на стадиону „Рајко Митић“ у недељу од 19 часова, а очекивања пред дуел 16. кола Суперлиге Србије изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

– У овом тренутку још увек нисмо сигурни да ли ће неко од играча који нису путовали у Белгију бити спреман за меч против Рада. Када су Катаи и Канга у питању сигурно да нећемо ризиковати, Саного се полако враћа. Што се тиче Родића чекамо поновно тестирање, још увек нисмо сигурни да је Гобељић максимално спреман, уколико будемо видели било какав проблем у наредна 24 сата ни са њим такође нећемо ризиковати – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Осврнуо се Дејан Станковић и на напоран ритам утакмица, али и физичку и психолошку исцрпљеност његових изабраника.

– Физички смо се доста потрошили у Белгији, уз то постоји и емотивно и психолошко пражњење. Имали смо кикс против Јавора у једној сличној ситуацији, тако да знамо шта нам је чинити. Приступ је веома битан, на томе свакодневно радимо, јер када је приступ прави онда ће и резултат доћи. У неким ситуацијама игра не може да буде бриљантна после оваквог ритма, али је битан резултат, размишљамо само о освајању нова три бода.

Изабраници Дејана Станковића уписали су и прву победу на гостујућем терену у Лиги Европе ове сезоне савладавши екипу Гента резултатом 2:0.

– Изузетно сам срећан због мојих момака, на утакмици против Гента дали су 110 посто, оставили срце на терену. Резултат који су остварили је наплата пожртвовања, дана који су провели у карантину. Победа над једним оваквим клубом са озбиљним буџетом и играчима је нама само показатељ да можемо. Међутим идемо корак по корак, не желим да постављам циљ којим ћемо бити задовољни, желим да све оставимо отворено и видимо докле можемо да стигнемо. Момцима сам после утакмице рекао да је са радом и оваквим приступом све могуће – рекао је шеф стручног штаба Дејан Станковић и додао:

– Сваку утакмицу спремамо на специфичан начин, не може се увек исто изгледати на терену. Противик има озбиљне квалитета које се ми трудимо да неутралишемо. Да смо против Гента изашли високо, у старту су њихови нападачи бржи од нас, зашто бисмо им дозволили да користе њихово најјаче оружје и да нас тако казне. Ми смо се трудили да им успоримо напад, одузмемо лопту на средини терена, уколико у томе нисмо успевали онда је одбрана била организована. У неким ситуацијам је лепше истрајати у нечему и победити, него бити феноменалан у пољу и изгубити.

Говорио је некадашњи капитен Црвене звезде и о УЕФА коефицијенту клубова, који је веома битан за европске квалификације наредне сезоне.

– Полако се приближавамо бројевима и коефицијентима који су нам потреби за следећу годину. Црвена звезда је урадила феноменалан посао за српски фудбал, тежићемо да наставимо тако и учинимо све што је могуће како бисмо следеће године били у још повлашћенијем положају него што је то био случај ове сезоне.

Јесењи део сезоне ближи се крају, а шеф стручног штаба Дејан Станкович уверава да ће наш клуб спремно дочекати почетак прелазног рока.

– Тренутно размишљам само о мојим играчима и целокупну пажњу посвећујем њима. Много пута се показало да човек прави већу разлику на терену него играч, потврда је меч против Гента. Има времена да се прича о појачањима, ситуација са корона вирусом диктира тржиште, доста се тога што се тиче финансијског дела се променило, доста се новца на глобалном нивоу у фудбалу изгубило, међутим ми ћемо бити спремни да измислимо нешто што је добро за Црвену звезду.

Нису изостале ни речи хвале упућене везисти нашег клуба Његошу Петровићу, који је постигао најбржи гол у Лиги Европе ове сезоне.

– Његош Петровић је својим односом и радом заслужио оно што се десило на мечу против Гента. Када сам дошао у клуб био је у озбиљном успону, после тога је дошло до стагнирања, међутим враћа се у форму узлазном путањом. Не сумњам да ће направити лепу каријеру.

Црвено-бели предвођени шефом стручног штаба Дејаном Станковићем остварили су три узастопне победе у групној фази европског такмичења, што није пошло за руком ниједној генерацији у овом веку.

– Свако ко дође у Црвену звезду, да ли као функционер, играч или тренер сања да остави траг и да испише историју. Ја се налазим на почетку, али сам Звездино дете и чињеница да исписујемо историју пуно значи како мени, тако и мојим момцима. Оставити траг у клубу је много лепо и изузетно ми је драго пре свега због играча, навијача Црвене звезде, а онда и мог стручног штаба, без њих ништа не би било исто – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама