Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Goleada i nova pobeda omladinaca

Odmerili su snage juniori Crvene zvezde i Grafičara na terenima iza juga Marakane, a uspešniji su bili puleni Marka Neđića i slavili rezultatom 4:2 u okviru 21. kola Omladinske lige Srbije. Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Mateja Bačanin, a pogađali su još i Marko Stojanović i Mirko Nikolašević, dok su za goste bili precizni Aleksa Stojković i Andrej Bogićević.

Crvena zvezda – Grafičar 4:2 (2:1)

Stadion: “Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda”.

Sudija: Lazar Lukić.

Strelci: Bačanin u 18. i 22, Stojanović u 65. i Nikolašević u 69. minutu za Crvenu zvezdu, a Stojković u 6. i Bogićević u 50. minutu za Grafičar.

Crvena zvezda: Marinković, Mitić, Leković, Krstić, Lazić (od 71. Vukičević), Ćurić, Knežević, Bačanin (od 63. Mijatović), J. Mituljikić (od 76. Vidojević), Stojanović (od 68. Nikolašević), Rakić (od 58. Lazetić).

Grafičar: Gučmazov, Bajić, N. Ilić, Ramović (od 52. Jović), Cvetković, V. Ilić (od 72. Vrbić), Stojković, Kovačević, Tang (od 46. Bogićević), Marinković (od 55. Lovrić), Janković (od 46. N. Radojević).

Rano su do vođstva stigli fudbaleri Grafičara. Iskoristio je Kovačević neodlučnost odbrane Crvene zvezde i uposlio Aleksu Stojkovića koji se našao pred Marinkovićem i pogodio u 6. minutu. Ipak, uzvratili su puleni Marka Neđića preko raspoloženog Mateje Bačanina. Četiri minuta je bilo dovoljno plavokosom vezisti da preokrene rezultat. Prvo je u 18. minutu sjajno prihvatio loptu u kaznenom prostoru rivala, okrenuo se i rutinski pogodio mrežu Gučmazova iz polu-voleja. Potom je četiri minuta kasnije posle slobodnjaka Kneževića, golman Grafičara izbacio loptu, ali pravo do Bačanina koji se našao tamo gde treba i ponovo pogodio.

Izglednu šansu imao je Mituljikić u 43. minutu kada je posle solo-prodora izašao na Gučmazova, ali pogodio spoljni deo mreže, dok je sa druge strane pretio Janković udarcem glavom.  

Stigli su gosti do izjednačenja preko Bogićevića. Igrao se 50. minut kada je vihorni i veoma zapaženi Bajić poslao oštru loptu u peterac koju je stameni napadač smestio u mrežu. Pretili su omladinci Crvene zvezde preko Rakića i Bačanina, ali se do gola došlo preko Stojanovića. Igrao se 65. minut kada je vezista prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora i rutinski pogodio “malu mrežu”. Zapaženi po ulasku s klupe bili su Mijatović i Nikolašević, momci koji načelno nastupaju za kadete Crvene zvezde, a baš posle njihove kombinacije usledio je pogodak. Igrao se 69. minut kada je Mijatović sjajno prošao po levom boku, i odigrao oštru loptu na drugu stativu gde se ubacio Nikolašević i postavio konačan rezultat.

Mogli su još i Mijatović i Lazetić da pogode do kraja meča, dok je s druge strane Radojević imao šansu, ali je ipak utakmica završena 4:2 u korist Crvene zvezde.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama