Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Голеада и нова победа омладинаца

Одмерили су снаге јуниори Црвене звезде и Графичара на теренима иза југа Маракане, а успешнији су били пулени Марка Неђића и славили резултатом 4:2 у оквиру 21. кола Омладинске лиге Србије. Двоструки стрелац за црвено-беле био је Матеја Бачанин, а погађали су још и Марко Стојановић и Мирко Николашевић, док су за госте били прецизни Алекса Стојковић и Андреј Богићевић.

Црвена звезда – Графичар 4:2 (2:1)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Бачанин у 18. и 22, Стојановић у 65. и Николашевић у 69. минуту за Црвену звезду, а Стојковић у 6. и Богићевић у 50. минуту за Графичар.

Црвена звезда: Маринковић, Митић, Лековић, Крстић, Лазић (од 71. Вукичевић), Ћурић, Кнежевић, Бачанин (од 63. Мијатовић), Ј. Митуљикић (од 76. Видојевић), Стојановић (од 68. Николашевић), Ракић (од 58. Лазетић).

Графичар: Гучмазов, Бајић, Н. Илић, Рамовић (од 52. Јовић), Цветковић, В. Илић (од 72. Врбић), Стојковић, Ковачевић, Танг (од 46. Богићевић), Маринковић (од 55. Ловрић), Јанковић (од 46. Н. Радојевић).

Рано су до вођства стигли фудбалери Графичара. Искористио је Ковачевић неодлучност одбране Црвене звезде и упослио Алексу Стојковића који се нашао пред Маринковићем и погодио у 6. минуту. Ипак, узвратили су пулени Марка Неђића преко расположеног Матеје Бачанина. Четири минута је било довољно плавокосом везисти да преокрене резултат. Прво је у 18. минуту сјајно прихватио лопту у казненом простору ривала, окренуо се и рутински погодио мрежу Гучмазова из полу-волеја. Потом је четири минута касније после слободњака Кнежевића, голман Графичара избацио лопту, али право до Бачанина који се нашао тамо где треба и поново погодио.

Изгледну шансу имао је Митуљикић у 43. минуту када је после соло-продора изашао на Гучмазова, али погодио спољни део мреже, док је са друге стране претио Јанковић ударцем главом.  

Стигли су гости до изједначења преко Богићевића. Играо се 50. минут када је вихорни и веома запажени Бајић послао оштру лопту у петерац коју је стамени нападач сместио у мрежу. Претили су омладинци Црвене звезде преко Ракића и Бачанина, али се до гола дошло преко Стојановића. Играо се 65. минут када је везиста прихватио лопту на ивици казненог простора и рутински погодио “малу мрежу”. Запажени по уласку с клупе били су Мијатовић и Николашевић, момци који начелно наступају за кадете Црвене звезде, а баш после њихове комбинације уследио је погодак. Играо се 69. минут када је Мијатовић сјајно прошао по левом боку, и одиграо оштру лопту на другу стативу где се убацио Николашевић и поставио коначан резултат.

Могли су још и Мијатовић и Лазетић да погоде до краја меча, док је с друге стране Радојевић имао шансу, али је ипак утакмица завршена 4:2 у корист Црвене звезде.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама