Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda umalo da se osramoti protiv Partizana

Foto: ABA liga (Partizan - Crvena zvezda)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i osmu pobedu u ABA ligi. Večeras su u hali “Ranko Žeravica” savladali kao gosti večitog rivala Partizana. Iako su navijači očekivali da Zvezda dosta lakše dođe do pobede, to se nije desilo i pored toga što je u većem delu meča Zvezda imala prednost od šest do dvanaest poena. Greškama, na koje Saša Obradović mora da poradi sa svojom ekipom, ušlo se u egal završnicu i samo srećom crveno-beli nisu izgubili.

Partizan – Crvena zvezda 85:86 (19:22, 21:28, 25;24, 20:12) 

Crveno-beli su odlično ušli u večerašnji večiti derbi. Sve je na početku funkcionisalo kako treba što se pokazalo i rezultatski jer je Zvezda trojkom Ročestija, na 3:31 do kraja prve trećine, došla na +12 (7:19), da bi na 1:54 do kraja i Volden pogodio trojku za +11 (11:22). A onda je usledio veliki pad u igri naše ekipe i Partizan je prevashodno preko ofanzivnih skokova uspevao da dolazi do poena, dok je Zvezda stala u napadu. Rezultat se menjao čas u korist domaćina, čas u korist Crvene zvezde, i to je trajalo sve do 3:49 do kraja druge četvrtine, kada je Zvezda povela 34:45 košem Davidovca. Uspeli su naši igrači da polako povećavaju tu prednost koja je iznosila, u tim trenucima, najviše pet poena, da bi na samom kraju ovog perioda prvo Ročesti, svojom drugom trojkom, doneo ‘7 za crveno-bele (40:47), da bi odmah potom Volden fantastično ukrao loptu i uz zvuk sirene pogodio svoju drugu trojku za +10 (40:50). Zanimljiv podatak iz prvog poluvremena je i taj da su domaćini izveli čak 23 slobodna bacanja naspram tek 7 koja su izveli Zvezdini košarkaši.

I treći period protekao je u dobroj igri Crvene zvezde, ali uz neke padove koji su Partizanu dali priliku da spreči crveno-bele da se odlepe. Kada je Volden pogodio trojku za +13 (43:56), i kada je Lazić ostao sam na šutu za tri, činilo se da će Zvezda otići na +16, ali promašaj Lazića iskoristili su domani i uspeli su da spuste razliku opet ispod deset poena. Ipak, košarkaši Partizana nisu uspeli da urade više od toga, prevashodno zbog odlične partije Korija Voldena koji je uz Davidovčevu trojku Zvezdu odveo na +9 na kraju ovog perioda (65:74). Zvezda je držala prednost, ali su četvrte lične greške Voldena i Terija unele blagu nervozu u redove naše ekipe što se očitovalo time da je Partizan smanjio na šest poena (74:80). A onda je nastao veliki pad u Zvezdinoj igri koja nije mogla skoro ništa da pogodi u napadu pa su sebi dozvolili da Partizan ima napad za pobedu, koji nije iskoristio Mekintajer, pa su crveno-beli ipak slavili u ovom meču.

Crvena zvezda: O’Brajant 9, Ročesti 8, Hol 5, Volden 16, Lojd 18, Davidovac 7, Lazić 6, Rit, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža 10, Teri 7

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama