Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда умало да се осрамоти против Партизана

Фото: АБА лига (Партизан - Црвена звезда)

Кошаркаши Црвене звезде остварили су и осму победу у АБА лиги. Вечерас су у хали “Ранко Жеравица” савладали као гости вечитог ривала Партизана. Иако су навијачи очекивали да Звезда доста лакше дође до победе, то се није десило и поред тога што је у већем делу меча Звезда имала предност од шест до дванаест поена. Грешкама, на које Саша Обрадовић мора да поради са својом екипом, ушло се у егал завршницу и само срећом црвено-бели нису изгубили.

Партизан – Црвена звезда 85:86 (19:22, 21:28, 25;24, 20:12) 

Црвено-бели су одлично ушли у вечерашњи вечити дерби. Све је на почетку функционисало како треба што се показало и резултатски јер је Звезда тројком Рочестија, на 3:31 до краја прве трећине, дошла на +12 (7:19), да би на 1:54 до краја и Волден погодио тројку за +11 (11:22). А онда је уследио велики пад у игри наше екипе и Партизан је превасходно преко офанзивних скокова успевао да долази до поена, док је Звезда стала у нападу. Резултат се мењао час у корист домаћина, час у корист Црвене звезде, и то је трајало све до 3:49 до краја друге четвртине, када је Звезда повела 34:45 кошем Давидовца. Успели су наши играчи да полако повећавају ту предност која је износила, у тим тренуцима, највише пет поена, да би на самом крају овог периода прво Рочести, својом другом тројком, донео ‘7 за црвено-беле (40:47), да би одмах потом Волден фантастично украо лопту и уз звук сирене погодио своју другу тројку за +10 (40:50). Занимљив податак из првог полувремена је и тај да су домаћини извели чак 23 слободна бацања наспрам тек 7 која су извели Звездини кошаркаши.

И трећи период протекао је у доброј игри Црвене звезде, али уз неке падове који су Партизану дали прилику да спречи црвено-беле да се одлепе. Када је Волден погодио тројку за +13 (43:56), и када је Лазић остао сам на шуту за три, чинило се да ће Звезда отићи на +16, али промашај Лазића искористили су домани и успели су да спусте разлику опет испод десет поена. Ипак, кошаркаши Партизана нису успели да ураде више од тога, превасходно због одличне партије Корија Волдена који је уз Давидовчеву тројку Звезду одвео на +9 на крају овог периода (65:74). Звезда је држала предност, али су четврте личне грешке Волдена и Терија унеле благу нервозу у редове наше екипе што се очитовало тиме да је Партизан смањио на шест поена (74:80). А онда је настао велики пад у Звездиној игри која није могла скоро ништа да погоди у нападу па су себи дозволили да Партизан има напад за победу, који није искористио Мекинтајер, па су црвено-бели ипак славили у овом мечу.

Црвена звезда: О’Брајант 9, Рочести 8, Хол 5, Волден 16, Лојд 18, Давидовац 7, Лазић 6, Рит, Добрић, Симоновић, Јагодић-Куриџа 10, Тери 7

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама