Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Šesta pobeda u nizu za kadete

Nastavlja Nikola Mitić da ređa pobede na klupi naše kadetske selekcije, s obzirom da su i danas, na veoma neugodnom gostovanju u Subotici, savladali domaći Spartak rezultatom 3:1. Pogocima Mirka Nikolaševića, Mateje Radonjića i Alekseja Vukičevića, naši biseri su ostvarili pobedu u okviru 20. kola Kadetske lige Srbije.

Spartak – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Stadion: „Gradski stadion Subotica, veštačka trava“.

Sudija: Srđan Tanović.

Strelci: Bekić u 73. minutu za Spartak, a Nikolašević u 29, Radonjić u 66. i Vukičević u 88. minutu za Crvenu zvezdu.

Spartak: Šafranko, Desnica (od 46. Radulović), Ivandekić (od 80. Ćuk), Arsenin, Janković, Miletić (od 63. Bekić), Simin (od 60. Lakić), Maljukan (od 89. Bronja), Stanić, Peić-Tukuljac, Kopunović.

Crvena zvezda: Marinković, Mitić (od 90. Savić), Ergarac, Vukičević, Stojsavljević, Vidojević, Radonjić (od 71. Miladinović), Lolić, Mijatović (od 90. Škobalj), Nikolašević (od 89. Gojkov), Bubanj (od 89. Dimitrijević).

Žuti kartoni: Kopunović (Spartak), Marinković, Mitić (Crvena zvezda).

Pretili su Mitić i Bubanj u uvodnim trenucima meča, a upravo je napadač iz Niša u devetom minutu imao odličnu priliku. Nikolašević je prihvatio loptu na levom boku, driblingom se oslobodio čuvara i sjajno centrirao za Bubnja koji je glavom šutirao tik preko gola. Minut kasnije su se Kopunović i Marinković praktično našli „oči u oči“, ali je sjajno izleteo naš čuvar mreže, a ofanzivac Spartaka šutirao pored stative.

Vukao je Mijatović u 16. minutu loptu praktično od sopstvene polovine do gola domaćih. Zapravo, jedinu saradnju imao je sa Bubnjem kom je dodao loptu, a ovaj ga sjajno uposlio u prostor, međutim uspeo je Šafranko da odbrani udarac naše „sedmice. Ipak, došli su do prednosti naši kadeti preko prvog strelca ekipe – Mirka Nikolaševića, ali velike zasluge za gol idu i sjajnom Vidojeviću koji se „pretplatio“ na sjajne duge lopte u prostor kojima upošljava naše ofanzivce i pravi im stopostotne prilike. Igrao se 29. minut kada je Vidojević sa polovine našeg tima poslao dijagonalu za Nikolaševića koji je lucidno utrčao iza leđa odbrane i rutinski završio akciju.

Mirno se ušlo u drugo poluvreme. Fudbaleri Crvene zvezde su kontrolisali tempo igre, dok su domaći pokušavali da kroz kontre zaprete. Mogao je Mijatović u 64. minutu da udvostruči prednost posle sjajnog pasa Lolića u prostor, ali je otišao previše iskosa, pa nije uspeo da mogodi mrežu Šafranka. Ipak, u 66. minutu – mat u tri poteza. Nikolašević je odigrao pas za Mijatovića koji je petom uposlio Mateju Radonjića, a on je utrčavao praktično sa centra igrališta, prihvatio loptu i rutinski matirao Šafranka.

Brzo su domaći smanjili prednost crveno-belih. Igrao se 73. minut kada je Bekić iskoristio nešto slabiju komunikaciju u odbrani našeg tima i matirao Marinkovića. Želeli su naši biseri i do trećeg pogotka, a šanse su se ređale kao na traci. Dva puta je Mijatović mogao da pogodi, u tri dobre prilike bio je Miladinović koji se oporavio od povrede ruke, ali je Šafranko bio na visini zadatka svaki put, sve do 88. minuta. Izveo je Mijatović udarac iz ugla, najviši u skoku bio je defanzivac Aleksej Vukičević i glavom, u stilu klasičnog centarfora, matirao golmana domaćih i postavio konačan rezultat.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama