Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Preokret omladinaca u režiji Mituljikića

Desetkovani usled povreda, uspeli su izabranici Marka Neđića da trijumfuju na gostovanju u Subotici. Pobedila je Crvena zvezda ekipu Spartaka rezultatom 2:1 u okviru 20. kola Omladinske lige Srbije, a utakmicu je u potpunosti obeležio dvostruki strelac Jovan Mituljikić.

Spartak – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Stadion: „Gradski stadion Subotica, veštačka trava“.

Sudija: Nikola Radaković.

Strelci: Đurasović u 28. minutu za Spartak, a J. Mituljikić u 45. i 72. minutu za Crvenu zvezdu.

Spartak: Stajković, Mažić, Miodragović, Stojanović, Jančić, Đurasović, Rosić, Jevremović, Kilibarda (od 74. Stanisavljević), V. Popović (od 86. V. Popović), Hrstić.

Crvena zvezda: Ilić, Despotovski, Đurić, Krstić, Lazić, Leković (od 63. Bačanin), Ćurić, Knežević, J. Mituljikić (od 75. Lazetić), Stojanović (od 68. Rakić), N. Mituljikić.

Žuti kartoni: Đurić, Lazić, Ćurić, Lazetić (Crvena zvezda).

Suočeni sa velikim problemima sa povredama, ušli su izabranici Marka Neđića u meč. Veoma čvrsto se igralo od starta, uz mnogo duela i borbe na sredini terena. Mogao je defanzivac Krstić u 15. minutu da pogodi posle kornera koji je izveo Jovan Mituljikić, ali je njegov udarac nogom sa nekoliko metara bio izblokiran. S druge strane, najopasniji u redovima domaćih bio je Hrstić, ali je Ilić uspevao da neutrališe pokušaje centarfora Spartaka. Ipak, domaći su do prednosti stigli preko Đurasovića u 28. minutu koji je posle solo-prodora pogodio mrežu našeg tima sa dvadesetak metara.

Želeli su naši biseri što pre da poravnaju rezultat. Odlična prilika Nikole Mituljikića kada su ga defanzivci domaćih izblokirali, bila je uvertira u pogodak njegovog brata blizanca. Fenomenalno je Ćurić u 45. minutu uposlio Jovana Mituljikića, koji je veoma pametno utrčao iza leđa odbrane i rutinski matirao Stajkovića za izjednačenje.

Napadali su konstantno fudbaleri Crvene zvezde, iako su se domaći svojski trudili da odole naletima vihornim ofanzivcima našeg tima. Igrao se 54. minut kada je Nikola Mituljikić sjajno predriblao nekolicinu fudbalera rivala i uposlio Ćurića koji je utrčavao po desnom boku, ali je pratio Stajković akciju i našao se tik ispred našeg veziste da interveniše. Igrao se 70. minut kada je Rakić prošao po levoj strani i uputio oštar pas u peterac rivala, ali Bačanin nije uspeo da zahvati loptu i sprovede je iza leđa Stajkovića.

Ali asistirao je Rakić za gol dva minuta kasnije. Poslao je Krstić u 72. minutu dijagonalu blizu gola rivala, Rakić je prihvatio i bez razmišljanja poslao na drugu stativu, a tamo se našao Jovan Mituljikić i još jednom pogodio. Zaigrao je Lazetić posle gotovo dvomesečne pauze zbog povrede i pokazao da je i više nego željan fudbala. Igrao se 85. minut kada je brzonogi napadač posle nekoliko driblinga izbacio čitavu odbranu Spartaka, uključujući i golmana, ali je Rosić uspeo na gol-liniji da interveniše glavom i zaustavi udarac našeg napadača.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama