Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда гостује Партизану

КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде мтс приводе крају изузетно тешку серију мечева, која је почела још пре 17 дана утакмицом у Минхену и у којој су црвено-бели одиграли чак 7 утакмица од тога чак 5 у Евролиги.

Након велике победе у Милану, и доброг другог полувремена утакмице у Барселони, црвено-бели су се вратили у Београд, али их већ у понедељак очекују нове обавезе и први дерби са екипом Партизана.

Меч се игра у понедељак од 21 сат у хали која носи име по легендарном кошаркашком тренеру, великану светске, југословенске и српске кошарке, Ранку Жеравици који је чак 7 сезона у својој великој и богатој каријери провео на клупи КК Црвена звезда.

Пред овај меч Црвена звезда води на табели АБА лиге са скором 7-0, док је Партизан тренутно на 4.месту са скором 4-3.

Ово ће бити 43. дуел два клуба у регионалном такмичењу, тренутни скор је 21-21,а у последњем сусрету који је одигран почетком марта ове године Црвена звезда је победила 92:86.

Нови дерби донеће нову причу, прву у сезони, а тренер Црвене звезде мтс Саша Обрадовић (који ће се по први пут наћи у овој улози на клупи) има огромно искуство и зна све о оваквим утакмицама из богате играчке каријере:

 За многе је ова утакмица суд да си добар или ниси. За мене, пресдудан је само крајњи резултат у сезони. Ми желимо ову победу из више разлога, али на првом месту због предности домаћег терена у плеј офу. Надамо се да ће овај вирус нестати,а ми имати наше навијаче на трибинама што је огроман ветар у леђа – рекао је тренер црвено-белих и подсетио на вечиту чињеницу:

– Знамо да сама утакмица нема фаворита без обзира на ком месту на табели се налазе екипе и какав им је рејтинг играча. Партизан има добар спој атлетских играча и искуства, тим који је другу годину заједно и сигурно да међу њима нема тајни, познају се добро. Играју добро у последње време, добили су везане утакмице у АБА лиги и Еврокупу. Са друге стране, ми после две тешке недеље путовања, неспавања и тешких утакмица, све то желимо да оставимо по страни и одиграмо најбољу могућу утакмицу и дођемо до бодова – рекао је тренер црвено-белих.

И капитен црвено-белих Бранко Лазић има велики број оваквих утакмица у својој играчкој биографији:

– Специфична утакмица која има своју тежину када год се игра и у којим год околностима се игра. Ове недеље излазимо из врло тешке серије утакмица у којој смо одиграли већ 7 мечева за практично 15 дана, сада нам предстоји дерби. Нећемо имати превише времена за припрему утакмице са ривалом која игра добро, који је уписао неклико важних победа, и сигурно у добром расположењу очекује овај меч. Добро се познајемо, Имамо добру ситуацију на табели, али желимо да одиграмо ову утакмицу на најбољи могући начин, чврсто у одбрани, разноврсно у нападу, придржавајући се договора пре утакмице – рекао је капитен Црвене звезде мтс.

Меч којим се „затвара“ 8.коло АБА лиге јтд на програму је у понедељак од 21 сат, а већ у четвртак црвено-беле очекује ново искушење и меч 11.кола Евролиге са Анадолу ЕФЕС-ом у Београду.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама