Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Poraz vaterpolista u Kragujevcu

Vaterpolisti Crvene zvezde pretrpeli su prvi poraz u sezoni, u Kragujevcu od ekipe Radničkog – 16:5 (4:2, 4:2, 4:0, 4:1).

Duga pauza usled epidemiološke situacije ostavila je traga u duelu sa uigranim protivnikom u takmičarskom ritmu. Zvezda je u Kragujevcu nastupila i bez Gavrila Subotića.

Tri nedelje su bili bez utakmice crveno-beli što se odmah osetilo i videlo u utakmici protiv Radničkog, koji je izašao iz kvalifikacija za Ligu šampiona i iza sebe imao šest jakih provera. Bolje su plivali domaći igrači, bili razigraniji i bro ostvarili prednost. Poveli su 2:0, Vukićević je pogodio za Zvezdu, zatim i Tankosić, da bi se domaći odlepili.

Na poluvremenu je bilo 8:4, a posle trećeg kvartala 12:4. Crveno-beli su do gola stigli tek u poslednjem minutu kada je domaći tim imao visoko vođstvo. Veljko Tankosić je pogodio za konačnih 16:5.

Upravo je Tankosić bio jedina svetla tačka sa 4 gola u redovima ekipe Aleksandra Filipovića, jedan gol je postigao Miloš Vukićević.

Crvenu zvezdu u utorak očekuje zaostali duel protiv Naisa.

7.kolo, Superliga

Kragujevac, bazen: SC „Park“. Sudije: Anđelić i Milović. Isključenja: Radnički 7, Crvena zvezda 9. Peterci: Radnički 1(1), Crvena zvezda 2(2).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj 2, Krug 2, Ukropina 3, Branković, Pljevančić 2, Miličić 1, Lukić 2, Tanasijević, Todorovski, Radulović 2. Trener: Uroš Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 4, Kasum, Marković, Stojanović, Milojević, Vićković, Basara, Vukićević 1, Šulc, Mejvis, Radović, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama