Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Пораз ватерполиста у Крагујевцу

Ватерполисти Црвене звезде претрпели су први пораз у сезони, у Крагујевцу од екипе Радничког – 16:5 (4:2, 4:2, 4:0, 4:1).

Дуга пауза услед епидемиолошке ситуације оставила је трага у дуелу са уиграним противником у такмичарском ритму. Звезда је у Крагујевцу наступила и без Гаврила Суботића.

Три недеље су били без утакмице црвено-бели што се одмах осетило и видело у утакмици против Радничког, који је изашао из квалификација за Лигу шампиона и иза себе имао шест јаких провера. Боље су пливали домаћи играчи, били разигранији и бро остварили предност. Повели су 2:0, Вукићевић је погодио за Звезду, затим и Танкосић, да би се домаћи одлепили.

На полувремену је било 8:4, а после трећег квартала 12:4. Црвено-бели су до гола стигли тек у последњем минуту када је домаћи тим имао високо вођство. Вељко Танкосић је погодио за коначних 16:5.

Управо је Танкосић био једина светла тачка са 4 гола у редовима екипе Александра Филиповића, један гол је постигао Милош Вукићевић.

Црвену звезду у уторак очекује заостали дуел против Наиса.

7.коло, Суперлига

Крагујевац, базен: СЦ „Парк“. Судије: Анђелић и Миловић. Искључења: Раднички 7, Црвена звезда 9. Петерци: Раднички 1(1), Црвена звезда 2(2).

РАДНИЧКИ: Добожанов, Рашовић 2, Станојевић, Јанковић, Тохољ 2, Круг 2, Укропина 3, Бранковић, Пљеванчић 2, Миличић 1, Лукић 2, Танасијевић, Тодоровски, Радуловић 2. Тренер: Урош Стевановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 4, Касум, Марковић, Стојановић, Милојевић, Вићковић, Басара, Вукићевић 1, Шулц, Мејвис, Радовић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама