Кошарка Кошарка/Вести

ТЕШKА ГОСТОВАЊА У МИЛАНУ И БАРСЕЛОНИ

Извор: КК Црвена звезда

Kошаркаши Црвене звезде мтс путују у уторак у Милано, где их очекује меч 9.кола Евролиге против Арманија. Да задатак по црвено-беле буде додатно тежи, одмах након тог гостовања које је на програму у среду од 20.45 часова, следи и пут у Барселону где екипу Црвене звезде у петак чека и меч 10.кола против тренутно водећег тима на табели.

Црвено-бели у Милано стижу у уторак у вечерњим часовима, а меч против екипе која је и ове сезоне уложила значајне ресурсе како би напала врх Евролиге, биће изазов за црвено-беле, без обзира на чињеницу да је наредни ривал “прескочио” утакмицу са Химкијем због лажно позитивних тестова на Цовид-19.

Црвено-бели су у уторак према устаљеној процедури обавили обавезна тестирања, а у поподневним часовима комплетни и у најјачем саставу крећу пут Милана на меч са Арманијем.

Тренер Црвене звезде мтс Саша Обрадовић:

“Играмо утакмицу против екипе која је направљена за Фајнал Фор и ту нема никакве тајне. На свакој позицији грамо имају огроман квалитети са сваке од тих позиција нам стиђе претња. Вратио се Пантер, мало пре њега и још неколико играча, значи дочекује нас тим који је код куће фаворит, и који ће нас дочекати у најбољем издању јер су због ове конфузије са тестовима имали прилике да се освеже, тренирају, одиграли суи једну утакмицу у недељу. Ипак, очекујем да ћемо одиграти добру утакмицу и да ћемо се борити свих 40 минута”, рекао је тренер црвено-белих.

Марко Симоновић је у недељу обележио велики јубилеј, одиграо је 300.утакмицу у црвено-белом дресу, и био је један од најзаслужнијих зато што су црвено-бели утакмицу са Сплитом завршили победом, и поред доста успона и падова:

“Против Арманија ћемо морати много боље него у недељу… Искусна екипа коју воде Серхио Родригез и Владимир Мицов, стигли су Пантер, Дилејни, искусни Хајнс и Датоме.На свакој позицији имају по два квалитетна играча. Ово је врло искусна екипа створена да направи резултат одмах. Њих је у једном тренутку као и многе друге екипе “пресекла” корона, сада су имали и те лажне резултате, али су у утакмици са Kантуом показали у недељу да та пауза није оставила много трага. Очекује нас много тежак посао, и прво и основно је да уђемо чврсто у утакмицу, и посебно да не дозвољавамо никакве падове у игри, јер се то често понављамо, овакви падови на том нивоу не праштају. За почетак, надам се да ћемо одиграти добру утакмицу, самим тим имати и шансу да дођемо до бодова”, рекао је најискуснији играч црвено-белих.

Одмах након меча у Милану, комплетна експедиција црвено-белих се сели у Барселону.

Скочи на траку са алаткама