Кошарка Кошарка/Вести

Преминуо Иван Бекјарев – велики глумац и звездаш

Познати српски глумац, велики навијач Црвене звезде и члан Скупштине нашег кошаркашког клуба, Иван Бекјарев преминуо је у понедељак у 74. години живота.

Великан нашег глумишта који никада није скривао огромну љубав према црвено-белој боји, рођен је 6.априла 1946.године у Београду.

У културном животу СФРЈ и Србије оставио је огроман траг, а млађим нараштајима и нашој култури изузетно богату заоставштину. Као глумац, професор и јавна личност. Имао је преко 150 улога у позоришту, преко три деценије је био члан и првак Југословенског Драмског позоришта.

Снимио је и више од 50 филмова у бившој СФРЈ, Србији, иностранству, био је члан Академије за филмску уметност и науку, и оставио иза себе више десетина серија од којих ће се неке улоге вечно памтити. Остаће упамћен и као први глас радија Студио Б далеке 1970. године и аутор радијске емисије на још једном култном београдском радију “202”.

Али, и поред огромне заоставштине коју је оставио као уметник и јавна личност, Иван Бекјарев је увек са посебном страшћу говорио о својој Црвеној звезди. Бодрио је и пратио у свим приликама, и помагао јој. Као навијач, и врло активно као члан Скупштине нашег клуба.

Србија је изгубила великог уметника, КК Црвена звезда мтс доброг човека који је истински из срца волео црвено-белу боју.

Нека му је вечна слава и хвала.

КК Црвена звезда мтс

 

Скочи на траку са алаткама