Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Златибор 4:2 (0:1)

Феноменална утакмица и невероватан преокрет виђен је на нашем стадиону, а оно што је најважније то је да је Црвена звезда савладала Златибор резултатом 4:2 и обезбедила пролазак у наредну рунду Купа Србије. Поготке за тим Дејана Станковића и то у распону од шеснаест минута постигли су Мирко Иванић, Алекса Вукановић, Радован Панков и Андрија Радуловић.
 

Црвена звезда – Златибор 4:2 (0:1)

Стадион: “Рајко Митић”.

Судија: Петар Пипер.

Стрелци: Иванић у 71, Вукановић у 73, Панков у 84. и Радуловић у 86. минуту за Црвену звезду, а Јањић у 31. и Милорадовић у 56. минуту за Златибор.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек (од 72. Радуловић), Ераковић (од 59. Милуновић), Петровић, Николић (од 82. Саного), Спиридоновић (од 59. Вукановић), Иванић, Боаћи (од 59. Павков), Фалћинели.

Резерве: Поповић, Милуновић, Хајдин, Саного, Симић, Вукановић, Радуловић, Павков.

Златибор: Чубраковић, Јездимировић, Анђелковић, Стаменковић, Ђаковац, Ђокић (од 65. Живановић), Петронијевић, Милорадовић, Јањић (од 90. Владић), Крстић, Исламовић (од 87. Николов).

Резерве: Савић, Почек, Николов, Видић, Глишовић, Мирковић, Вукић, Радовић, Ћировић, Владић, Живановић.

Жути картони: Чубраковић, Милорадовић, Живановић, Ђокић (Златибор).

Дејан Станковић за ову утакмицу није могао да рачуна на тројицу репрезентативаца – Александра Катаија (Србија), Ел Фарду Бена (Комори) и Гелора Кангу (Габон). Иако је на претходном мечу против Инђије – Ераковић покривао позицију левог бека, овог пута је он био штопер, а на боку Дегенек.  

Припало је прво полувреме у потпуности фудбалерима Црвене звезде, иако су на одмор отишли са голом заостатка. Сијасет прилика, удараца ка Чубраковићу и сјајних прилика које нису резултирале поготком. У првих десет минута је најконкретнији био Николић који је после  комбинације са Спиридоновићем, када је протрчао по десном боку, покушао да одигра повратни пас у петерац, али је био изблокиран, што је олакшало посао Чубраковићу. У петом минуту је и Спиридоновић имао сјајну прилику када му је Боаћи феноменално “одложио” лопту на десет метара, али је он шутирао преко пречке.

Претили су и Фалћинели и Боаћи, а голмана гостију је прописно намучио Дегенек у 16. минуту када је искоса са леве стране, уместо центаршута, покушао директно да га угрози и умало успео у томе. Фалћинели је у потпуности био у центру пажње током првог полувремена. Играо се 21. минут када је Италијан прихватио лопту на двадесетак метара од гола, окренуо се, и показао какву разорну “левицу” има, а епилог свега је пречка која се затресла, иако је шут био сјајан.

Иванић је такође могао да погоди у 25. минуту, али је после паса Фалћинелија отишао превише  искоса у десну страну, што је омогућило Чубраковићу да му “уђе” у шут и одбрани. Гости су до предности стигли из практично једине прилике. Играо се 31. минут када је Јањић прецизно шутирао после добре акције и погодио Борјанову мрежу.

Није то обесхрабрило изабранике Дејана Станковића који су до краја полувремена у неколико наврата могли до изједначења, па чак и до потпуног преокрета. Три пута је Фалћинели претио, а најконкретније је то било у 39. минуту када је умало искористио пад концентрације Чубраковића и одузео му лопту, али се голман Златибора у последњем тренутку снашао. Потом је имао и сјајан ударац главом који није резултовао голом. У последњим тренуцима првог  дела игре је и Боаћи могао да се упише у стрелце. Прво је после центаршута Спиридоновића “школски” захватио лопту из волеја са десетак метара, али је послао тик поред гола, а потом је и са неколико метара покушао главом, али лопта једноставно није хтела у мрежу.

Наставиле су да се ређају прилике за наш тим и у другом полувремену. Николић је шутирао у 47. минуту са дистанце, а онда се и два минута касније Боаћи “поклонио” и главом гађао у Чубраковића, после сјајног центаршута Дегенека. Ипак, поново су гости, практично ни из чега дошли до гола. Играо се 56. минут када је Милорадовић из петерца главом погодио рашље и удвостручио предност Златибора. Експресно је покушао Петровић да одговори свега два минута касније, али је Чубраковић одбранио ударац са двадесетак метара.

Спољни део мреже који је погодио Николић после комбинације са Иванићем и Вукановићем, била је увертира у блицкриг Црвене звезде и два гола нашег тима за три минута. Играо се 71. минут када је Иванић после комбинације са Фалћинелијем са десетак метара рутински погодио даљи угао Чубраковићевог гола , а потом је у 73. минуту Вукановић у петерцу искористио сјајан пас Милуновића и на семафору је писало 2:2. Али не задуго…

Потпуни преокрет црвено-белих и поново два гола за три минута. Играо се 84. минут када су се прво сударили Милуновић и Фалћинели, потом је Павков покушао “маказицама”, али је најприбранији био Панков и петом погодио мрежу ривала. Потпуни колапс за госте уследио је у 86. минуту када је Радуловић сјајно прошао по средини, наместио се на “снажнију” ногу и прецизно погодио угао Чубраковићевог гола, те поставио коначан резултат на данашњем мечу, а Црвена звезда је обезбедила пролазак у наредну фазу такмичења.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама