Košarka Košarka/Vesti Košarka/Najava utakmica

ABA LIGA – CRVENA ZVEZDA MTS DOČEKUJE SPLIT

Izvor: SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon dve vezane utakmice u Evroligi, vraćaju se obavezama u regionalnom takmičenju, a meč 7.kola ABA lige jtd na programu je u nedelju od 19 časova protiv ekipa Splita. Meč se bez prisustva publike igra u hali “Aleksandar Nikolić”.

Novajlija u ABA 1 ligi je tim koji ima bogatu istoriju, a u ovoj sezoni sa nekoliko dobrih utakmica pokazao je da će mnogima biti neugodan protivnik.

Crvena zvezda mts sa druge strane želi da nastavi uspešan niz bez poraza, i u dobrom raspoloženju uđe u novi “dupli program” Evrolige u kome će gostovati Armaniju i Barseloni (sreda i petak).

Trener Saša Obradović:

– Dolazi nam vrlo organizovana ekipa Splita koja ima jasnu viziju šta radi u napadu i u odbrani. Posle iscrpljujuće utakmice protiv Reala i poslednje nedelje putovanja i jakih utakmica, treba nam dobra utakmica jer mnoge stvari ne možemo da ispravljamo treningom, već kroz utakmice. U ovom trenutku, samo na taj način možemo da dižemo formu i smanjimo prazne hodove u igri – rekao je trener crveno-belih

Dejan Davidovac, prvotimac Crvene zvezde:
– Jesmo u teškoj seriji utakmica Evrolige, ali ovoj pristupamo na potpuno isti način kao i mečevima sa Asvelom i Realom. Split je dobra ekipa, Luković igra dobro, Kedžo dosta pomaže iskustvom, imaju dobru hemiju, dobro su uklopljeni i imaju i karakter jer su pokazali protiv Cibone da mogu da se vrate iz velikog minusa. Zato ćemo morati da pristupimo maksimalno ozbiljno ovoj utakmici, da odigramo čvrsto u odbrani i poštujemo dogovore iz svlačionice. Želimo pobedu, ne bežimo do uloge favorite, ali ćemo morati da je zaradimo na terenu i u dobrom raspoloženju krenemo u novo dulo kolo – rekao je Davidovac.

I ovaj meč uz puno poštovanje zdravstvenih mera igraće se bez prisustva publike i novinara.

Crveno-beli u utorak (ukoliko ne dođe do promena i novog zahteva za odlaganje meča) putuju u Milano na meč sa Armanijem.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama