Fudbal Fudbal/Vesti

ZVEZDA „REŠETA“ SA SVIH STRANA

Izvor: SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je veoma efikasno i uspešno započela novu sezonu. S obzirom na to da su na 20 mečeva, koliko su izabranici Dejana Stankovića do sada odigrali računajući prvenstvo, kvalifikacije i grupnu fazu Lige Evrope, postigli čak 58 golova, što u proseku iznosi skoro tri pogotka po meču.

Odličan početak šampionata i pobeda nad Novim Pazarom rezultatom 3:0 samo su nagovestili da će crveno-beli tim u novoj sezoni biti mnogo efikasniji nego ranije. Strelci u prvom kolu protiv povratnika u superligaški tabor bili su Srđan Spiridonović, Mirko Ivanić i Miloš Vulić. Već u narednom kolu protiv veoma dobre ekipe Radničkog iz Niša, koja svake sezone pretenduje da bude u vrhu tabele, naši fudbaleri su odigrali sličnu partiju i ponovo trijumfovali rezultatom 3:0. Golove na ovom meču postigli su Veljko Nikolić, Srđan Spiridonović i Aleksandar Katai. Novu pobedu rezultatom 3:0 izabranici Dejana Stankovića zabeležili su protiv Mačve, a strelci su bili Nikola Krstović, Veljko Nikolić i Miloš Vulić.

Usledio je meč sa Spartakom iz Subotice i nova tri gola, vredna tri boda. Trijumfom od 3:2 naši fudbaleri nastavili su uspešan niz, a golove su ovoga puta postigli El Fardu Ben (dva gola) i Antionio Tomane. Zatim je Zvezda zabeležila novu pobedu u Evropi i to baš protiv – Evrope. Za sjajan start u kvalifikacijama za Ligu šampiona i pobedu od 5:0 golovima pobrinuli su se El Fardu Ben (het-trik) i Mirko Ivanić (dva gola). Zatim su crveno-beli zabeležili dve važne pobede – jednu u prvenstvu i jednu u Evropi – i to identičnim rezultatom 1:0. U Superligi na gostovanju Proleteru u Novom Sadu tačku na šesti vezani trijumf stavio je El Fardu Ben. Samo četiri dana kasnije, u drugom kolu kvalifikacija za najelitinije takmičenje na Starom kontinentu, Antonio Tomane je golom obezbedio crveno-belima prolaz u narednu fazu.

Nisu stali naši fudbaleri na tome – nastavili su još jače. U utakmici 6. kola Superlige na Marakanu je došla ekipa TSC-a, koja je ove sezone predstavljala našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ipak, fudbaleri iz Bačke Topole ispraćeni su sa pet golova u mreži, a strelci na tom meču bili su Aleksandar Katai (het-trik), Željko Gavrić i Mirko Ivanić. Još jedno teško gostovanje crveno-beli imali su u okviru 7. kola nacionalnog šampionata kada su savladali Čukarički na Banovom brdu. Pogotke za naš tim postigli su Nemanja Milunović, Mirko Ivanić i Gelor Kanga.

Zatim je Zvezda odigrala utakmicu protiv Omonije u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je posle 120 minuta rezultat ostao 1:1, a gol je postigao Mirko Ivanić. Treba napomenuti da crveno-beli nisu imali sreće da postignu još golova, s obzirom na to da su imali veliki broj udaraca na gol. Već četiri dana kasnije, u utakmici 8. kola nacionalnog prvenstva Zvezda je i više nego ubedljivo pobedila ekipu Voždovca rezultatom 6:0. To je najubedljivija pobeda našeg kluba u prvenstvu od osamostaljenja Srbije, uz trijumf nad Radnikom od pre dve godine, kada je meč završen istim rezultatom.

Usledila je pobeda nad Mladosti u Lučanima kada su mrežu domaćina pogađali Gavrić, Katai, Falćineli i Pankov, a susret je završen trijumfom od 4:0. Meč sezone, Crvena zvezda je rešila u svoju korist. Pobeda nad Araratom, na poslednjem stepeniku ka grupnoj fazi Lige Evrope ostvarena je golovima Kataija i Falćinelija. Potom su crveno-beli ubedljivo savladali kruševački Napredak rezultatom 3:0, a strelci na tom meču bili su Ivanić (dva gola) i Falćineli.

Usledila su dva remija u prvenstvu protiv večitog rivala kada je rezultat bio 1:1, a gol postigao Katai, i protiv Javora na Marakani, kada je meč završen bez golova. Zvezdine snage poražene su prvi put ove sezone na gostovanju ekipi Hofenhajma rezultatom 2:0 u prvom kolu grupne faze Lige Evrope, ali su već u narednoj rundi deklasirale Slovan iz Libereca na našem stadionu rezultatom 5:1. Novu petardu na Marakani doneli su El Fardu Ben (dva puta), Katai, Gajić i Falćineli.

Potom su naši momci na gostovanju Radniku u Surdulici ponovo pokazali da su veoma raspoloženi ove sezone. Golovima Gavrića, Bena, Kange i Vukanovića nova tri boda upisana su pobedom od 4:1. Još jednu maestralnu evropsku partiju pružili su izabranici Dejana Stankovića kada su u trećem kolu Lige Evrope ispratili Gent sa Marakane, sa dva gola u mreži, što je bilo delo Gelora Kange i Aleksandra Kataija. Poslednji meč pred reprezentativnu pauzu naši fudbaler su rešili u svoju korist. Pobeda nad Inđijom rezultatom 3:2 i golovi Dijega Falćinelija (dva gola) i Aleksandra Kataija zaokružili su odličan prvi deo jesenje polusezone.

U ponedeljak 16. novembra Zvezda dočekuje ekipu Zlatibora u prvom meču Kupa Srbije ove sezone, a mi verujemo, kao i svi zvezdaši, da će fudbaleri našeg kluba biti još efikasniji i uspešniji u nastavku sezone.

LISTA STRELACA (PRVENSTVO+EVROPA):

Aleksandar Katai – 10 golova

Mirko Ivanić – 9 golova

El Fardu Ben – 9 golova

Dijego Falćineli – 8 golova

Željko Gavrić – 4 gola

Veljko Nikolić – 3 gola

Gelor Kanga – 3 gola

Antonio Tomane – 2 gola

Srđan Spiridonovć – 2 gola

Miloš Vulić – 2 gola

Nikola Krstović – 1 gol

Nemanja Milunović – 1 gol

Milan Pavkov – 1 gol

Radovan Pankov – 1 gol

Aleksa Vukanović – 1 gol

Milan Gajić – 1 gol

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama