Кошарка Кошарка/Вести

ОБРАДОВИЋ, ЛОЈД И ВОЛДЕН: ВЕЛИКА ТИМСКА ПОБЕДА!

Извор: СД црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су велику утакмицу у Лиону и победили домаћина АСВЕЛ са 89-68. Победа добија на тежини и због распореда који је за црвено-беле изузетно тежак, али и због чињенице да је АСВЕЛ у овај меч ушао након тријумфа у Виторији над Басконијом.

Након меча тренер Црвене звезде Саша Обрадовић, као и тандем најзапаженијих у овој великој тимској победи Џордан Лојд и Кори Волден, истакли су добру игру целог тима, почев од одбране, док је тренер црвено-белих уз све то на првом месту истакао да је ова победа посвећена преминулом асу клуба Милети Лисици.

Веома сам срећан због ове победе, ову победу посвећујем мом великом пријатељу који је преминуо, Милету Лисици. Посвећујем победу његовој породици”, рекао је тренер црвено-белих и наставио:

После прве четвртине смо почели да контролишемо меч, да погађамо шутеве, веома сам срећан због победе и начина на који је остварена”, уз коментар на констатацију да је ово прва победа црвено-белих на гостујућим паркетима ове сезоне: “Надам се не и последња!”.

Најбољи стрелац утакмице, Џордан Лојд поново је истакао кандидатуру за МВП-ја кола, иако се ради о заосталој утакмици 4.рунде.

Сви смо одиграли добро, свако је одрадио велики посао и тимо смо олакшали себи посао. Овде се не ради о мојим поенима, Кори је одиграо страшну утакмицу, Дуоп је такође играо сјајан меч, тренер је изванредно припремио утакмицу! Нисам оптерећен поенима, ми морамо на првом месту да тражимо наш пут кроз одбрану и успели смо, због тога сам срећан”.

Кори Волден: “Убацио сам неколико шутева, такође пенала и све је било лакше. Међутим, срећан сам због тима, одрадили смо велики посао у одбрани, задржали смо их на 68 поена,а нападачки смо делили лопту како треба. Сви су одрадили свој део и о у одбрани и нападу, и јако сам срећан због прве победе на гостовањима . У тешкој смо серији али идемо утакмицу по утакмицу, брзо ћемо прославити ово и окренути се следећој”.

А следећа за црвено-беле стиже врло брзо, већ у петак од 19 часова у хали “Александар Николић”. Противник је мадридски Реал.

 

Скочи на траку са алаткама