Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši pobedili u Kragujevcu

RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde slavili su u Kragujevcu protiv ekipe Radničkog 29:28 (11:14) u okviru 6.kola ARKUS lige.

Situacija usled pandemije virusa kovid-19 uslovila je da Crvena zvezda odigra prvi meč u Arkus ligi nakon tri nedelje pauze. I sa velikim kadrovskim problemima, pa je u Kragujevac otputovalo samo 14 igrača. Izostala je bekovska linija, i prva postava – Ivan Horvat, Bojan Todorović, Vladimir Dimić, kao i golman Dimitrije Jelić. Posle problema sa povredom priliku da debituje imao je mladi pivot Luka Rogan, a u timu je bio još jedan debitant, Jakša Vještica.

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu, stvorio prednost serijom 5:1, ali uspeli su crveno-beli da „zategnu“ redove, da se probude, iskoriste greške protivnika i zahvaljujući Viktoru Matičiću stignu do izjednačenja 5:5, a imali su i napad za prvo vođstvo na meču, (15.minut). Ono što nisu uspeli tada Zvezdini rukometaši, jesu četiri minuta kasnije preko Luke Rogana, koji je prethodno izborio isključenje, a izabranici Žikice Milosavljevića iskoristili igrača više za prvo vođstvo, u periodu meča kada smo videli gol za gol igru, (20.minut, 9:9). U poslednjoj trećini prvog poluvremena Janko Gemaljević je bio nesavladiv, odbranio je sedmerac Matičiću i dva zicera sa krila crveno-belih, koji su počeli da greše u organizaciji igre i olako ispustili vođstvo, što su njegovi saigrači iskoristili da dođu do nove prednosti pred poluvreme, koju je potvdio još jedan bivši igrač Crvene zvezde, Aleksandar Stanojević sa sedam metara u poslednjoj sekundi – 14:11.

Stečeno vođstvo od tri gola razlike ekipa Radničkog je kontrolisala do 45.minuta, kada je Zvezda serijom stigla do izjednačenja (22:22), a zatim vrlo brzo i preuzela kontrolu nad utakmicom. Usledio je period igre gol za gol, u kojem su crveno-beli u nekoliko navrata imali priliku da se rezultatski odlepe, što su uspeli da iskoriste u finišu. Viktor Matičić i Mirko Đurović su vodili Zvezdu do vođstva, a bitan gol za +3 postigao je debitant Jakša Vještica, da bi sa sedam metara Zvezdinu pobedu potvrdio Matičić, (25:29). U poslednja dva minuta golovima Stanojeva i Stanojevića Radnički je smanjio Zvezdinu razliku, ali su crveno-beli sačuvali pobedu – 28:29.

Viktor Matičić je najefikasniji sa 9 golova, dok je epitet igrača utakmice poneo Mirko Đurović strelac 8 golova.

Zvezdu u nedelju očekuje duel protiv Metaloplastike u „Šumicama“, a zatim i odloženi meč protiv Obilića.

6.kolo, ARKUS liga

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA 28:29 (14:11)

Kragujevac, hala: SC „Jezero“. Bez gledalacaSudije: Marko Sekulić i Vladimir Jovandić (Pančevo). Isključenja: Radnički 6, Crvena zvezda 2 minuta. Sedmerci: Radnički 4(4), Crvena zvezda 8(6).

RADNIČKI: Gemaljević, Stošić, Ristić 1, Mutavdžić, Dobrosavljević, Stanojević 8(3), Kasalović, Knežević 1, Stevanović, Đerić 2, Stanojev 4, Bogdanović 6, Jovanović, Utvić 2, Vuković 1(1), Prodanović 3. Trener: Dragan Ajdačić

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Đurović 8, Horvat 2, Lazić, Jović 2, Ljubojević, Majes 1, Rajičević, Popović, Matičić 9(4), Blagojević, Breti, Vještica 4, Bogojević 4, Rogan 1. Trener: Žikica Milosavljević

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama