Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Тешко гостовање Црвене звезде у Лиону

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у уторак у поподневним часовима у Лион, где их у среду очекује меч са домаћим АСВЕЛ-ом.

Одложени меч који није одигран током октобра због великог броја заражених играча ранцуског тима, играће се у дворани “Астробал” у Француској у среду од 20.30 часова.

Црвено-бели нису имали превише времена након повратка из Словеније, одрадиће два тренинга пред овај меч, са екипом која је након паузе показала да је у доброј форми, јер је победила Басконију као гост.

Тренер Саша Обрадовић очекује врло тежак и физички врло тврд меч са представником Француске у елитном клупском такмичењу:

– АСВЕЛ је скуп изванредних атлета, дакле екипа која игра тимску кошарку, и екипа која у својим редовима има врло искусне играча, али и неколицину младјих и као такви су одличан микс. У неким периодима утакмице уз ту атлетску кошарку, доста форсирају игру на Мустафу Фола. Ми са друге стране, уз све наведено у предходном периоду напредујемо, не рачунајући утакмицу у Копру, физички статус екипе који је врло важан, посебно у оваквом распореду утакмица је све бољи из дана у дан. Очекујем да ћемо одиграти добру утакмицу и много боље у завршници него неке у претходном периоду – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Добрић у последња два меча АБА лиге имао је запажен учинак, а пред гостовање у Францукој каже:

– Одиграли смо две утакмице у размаку од 40 сати, нисмо имали превише времена да се припремимо за наредну, али знамо какав је распоред, и у новембру ће заита бити изазовно, и због рејтинга ривала у Еврологи, распореда, путовања и свега што нас окружује. Очекује нас физички изузетно снажна екипа, која доста полаже на тај аспект игре, и у том делу знамо да ћемо морати да одиграмо чврсто и борбено. Потрудићемо се да избегнемо падове у игри које смо дозволили у Москви и Минхену, и одиграмо свих 40 минута концентрисано, како би дошли до победе. Посао неће бити лак, чека нас тим који је показао да је након паузе због Короне, спреман, што су показали и против Басконије – рекао је Добрић.

Екипа се одмах након утакмице у Лиону, враћа за Београд јер је већ у петак очекује нови тежак меч и сусрет са мадридским Реалом у хали “Александар Николић”.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама