Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Nastavak pobedničkog niza, savladana i Kikinda

Rukometašice Crvene zvezde produžile su pobednički niz na četiri utakmice nakon što su u 6.kolu Super B lige savladale ekipu Kikinde na Banjici – 29:28 (15:13).

Crveno-bele su posle poraza u 1.kolu od ekipe Pančeva vezale četiri trijumfa i usled utakmice manje, protiv ekipe Juniora, nalaze se na trećem mestu. Izabranice Vesne Bojković iz utakmice u utakmicu deluju sve sigurnije i pobede umnogome doprinose samopouzdanju tima.

Tako je bilo i na susretu protiv Kikinde. Imale su crveno-bele početnu prednost (4:2), ali nisu se predavale gošće, koje su bile u egalu do ulaska u poslednju trećinu prvog poluvremena. Odlična defanziva je donela Zvezdi lake golove: Anđela Gudžić je postigla prelep pogodak sa svoje polovine, a Jelena Kostrešević na identičan način donela plus 3, (13:10). Kikinda je uspela da se približi na gol minusa, ali je nakon asistencije Jovane Ristić pogodila Ivana Protić za 15:13 posle 30 minuta igre.

U nastavku Crvena zvezda je vrlo brzo došla do pet golova prednosti, što je u velikoj meri prelomilo utakmicu na crveno-belu stranu. Odlična odbrana i Tamara Jelić na golu rezultovali su brzim kontranapadima koje je bez problema u gol pretvarala Jelena Kostrešević, a prednost je mogla da bude i ubedljivija. Kontrolisale su izabranice Vesne Bojković prednost do 53.minuta, kada se ekipa Kikinde ponovo približila na samo gol zaostatka, (25:24). Ovog puta, kolektiv je izbacio novog igrača utakmice, kada je trebalo pogađala je Helena Inđić. Šest golova je postigla u drugom poluvremenu i odbijala nalet protivnika, bila nepogrešiva sa devet metara. Jako bitan pogodak postigla je za 26:24, da bi zatim pogodila mrežu i Tamara Đurković. Pobedu je potvrdila kapiten Jovana Ristić, koja je u 58.minutu bila primorana na treće isključenje, ali nisu pogodile gošće. Konačan rezultat postavila je trideset sekundi pre kraja Teodora Đukičin. Crvena zvezda je imala priliku za poslednji napad koji nije iskoristila, a udarac u poslednjoj sekundi Željane Radaković uspešno je zaustavila Tamara Jelić.

Helena Inđić najefikasnija sa 7 golova, šest je postigla Tamara Đurković, a po četiri Anđela Gudžić, Jelena Kostrešević i Ivana Protić.

Crvenu zvezdu očekuje odloženi duel 5.kola protiv ekipe Juniora, pobeda bi donela drugo mesto pred duel naredne nedelje protiv četvrtoplasirane ekipe Petrovaradina.

6.kolo, Super B liga

CRVENA ZVEZDA – KIKINDA 29:28 (15:13)

Beograd, dvorana: USC „Voždovac“. Bez gledalacaSudije: Bojan Jevremović i Vukašin Radosavljević (Valjevo). Isključenja: Crvena zvezda 16, Kikinda 4 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 2(2), Kikinda 6(4).

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Jezdić, Šašić , Momčilović 1, Ristić 3, Đurković 6 (2), Ćorić, Erić, Jelić, Inđić 7, Erdeljanović, Gudžić 4, Kostrešević 4, Andrić, Protić 1. Trener: Vesna Bojković

KIKINDA: Prodanov, Al.Čubrilo, Knežević, Bjelić, Radaković 10(2), Erdeljan, Antonić, Radović, Latinović 1, Ana Čubrilo 7, Vujnović 3(1), Đukičin 7(1). Trener: Dragan Mrakić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama