Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Inđija 3:2 (1:1)

Na utakmici u kojoj su viđena dva preokreta, Crvena zvezda je savladala Inđiju rezultatom 3:2 u okviru 14. kola Superlige Srbije. Pitanje pobednika rešio je Dijego Falćineli, koji je i u prvom poluvremenu pogodio, a u strelce se upisao još i Aleksandar Katai, za nova, veoma važna tri boda za naš klub.

Crvena zvezda – Inđija 3:2 (1:1)

 

Stadion: „Rajko Mitić“.

 

Sudija: Miloš Milanović.

 

Strelci: Falćineli u 21. i 85. i Katai u 75. minutu (iz jedanaesterca) za Crvenu zvezdu, a Nešković u 36. i 64. minutu za Inđiju.

 

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Eraković (od 46. Gobeljić), Sanogo (od 69. Pavkov), Kanga (od 69. Nikolić), Ben (od 69. Spiridonović), Gavrić (od 46. Ivanić), Katai, Falćineli.

 

Rezerve: Popović, Gobeljić, Milunović, Hajdin, Petrović, Nikolić, Ivanić, Vukanović, Spiridonović, Pavkov, Krstović.

 

Inđija: Jovičić, Cucin, Mihajlov, Bastajić (od 71. B. Ilić), Radin (od 80. M.Ilić), Aleksić (od 59. Dimitrijević), Krneta, Obradović (od 80. Vujasin), Đorđević, Čermelj, Nešković.

 

Rezerve: Novaković, Dimitrijević, Sekulić, Marković, B. Ilić, Vujasin, M. Ilić, Veličković, Tripković, Jovanović, Purtić.

 

Žuti kartoni: Cucin, Čermelj (Inđija).

 

Pre početka meča – kapitenu Crvene zvezde Milanu Borjanu uručen je dres sa brojem 150 koji obeležava broj utakmica koje je odigrao u našem klubu, od strane predsednika Svetozara Mijailovića. On je već premašio tu brojku, ali se čekao prvi meč na našem stadionu u prvenstvu da se Borjanu uruči dres.

 

 Prva dobra akcija našeg tima viđena je već u drugom minutu kada je Gajić posle prodora po desnom boku šutirao preko gola. „Karambol“ u petercu rivala u 10. minutu kada su Gavrić, Ben i Falćineli, gde je prvo mladi reprezentativac Srbije pogodio prečku, a potom su i naši stranci pokušali, međutim, bez promene rezultata. Atraktivan pokušaj Falćinelija kada je zahvatio loptu „makazicama“, bila je uvertira u ono što je usledilo minut kasnije. Prošao je Gavrić po levom boku, imao je slobodan prostor ka golu, ali je sjajno uposlio Falćinelija koji je pratio akciju, našao se pred Jovičićem i rutinski ga matirao.

 

Igrao se 28. minut kada je Falćineli bio izblokiran, a potom je šutirao i Gajić te pogodio Mihajlova, a lopta je promenila pravac i zbunila Jovičića, međutim, prošla je tik pored stative. Pet minuta kasnije je Ben izašao pred Jovičića, ali je dobro intervenisao golman Inđije, pa je lopta stigla do Kataija, a on je poslao preko prečke. Gosti su izjednačili u 36. minutu kada je Nešković izašao pred Borjana i uspeo da pogodi mrežu našeg tima. Do kraja poluvremena su pokušavali fudbaleri Crvene zvezde, po veoma gustoj magli, da ponovo dođu do prednosti, ali se na petnaestominutni odmor otišlo rezultatom 1:1.

 

Dvostruku izmenu je napravio Dejan Stanković na početku drugog dela igre, pa su se na terenu našli Gobeljić i Ivanić umesto Erakovića i Gavrića. Odličnu priliku je imao Falćineli u 49. minutu. Prošao je Katai po levom boku i odigrao povratni pas za italijanskog napadača koji je šutirao bez oklevanja sa desetak metara, ali je Jovičić uspeo da odbrani. Isti igrači su kombinovali i tri minuta kasnije, ali je ovog puta Falćineli završio akciju udarcem glavom preko gola.

 

Mogao je i Gobeljić da pogodi u 62. minutu posle driblinga Ivanića na levom boku i ubacivanja u kazneni prostor, ali je šutirao pravo u Jovičića. Ipak, svega dva minuta kasnije, ponovo su gosti pogodili, a opet je egzekutor bio Nešković koji je šutirao iskosa sa desne strane i pogodio mrežu koju čuva Borjan. Želeli su fudbaleri Crvene zvezde što pre da uzvrate gostima. Igrao se 67. minut kada je Katai pogodio stativu udarcem sa ivice kaznenog prostora, a potom je i Ben šutirao pored gola.

 

Reagovao je i Stanković i napravio trostruku izmenu, te na teren poslao Nikolića, Spiridonovića i Pavkova umesto Sanoga, Kange i Bena. Nepropisno je Čermelj zaustavio Pavkova u 75. minutu u svom kaznenom prostoru, a odgovornost je preuzeo Katai i „pocepao“ mrežu Jovičića sa „kreča“. Tri minuta kasnije je Nikolić lucidno uposlio Gobeljića koji je šutirao, lopta je stigla do Spiridonovića, ali se on našao u nedozvoljenoj poziciji. Još jednu sjajnu priliku su crveno-beli imali u 83. minutu. Prvo je Katai šutirao iskosa sa leve strane, a loptu je posle odbitka Jovičića zahvatio i Falćineli, ali ne onako kako je želeo.

 

Ipak, drugi preokret na meču i „nebeski skok“ nezaustavljivog Dijega Falćinelija. Igrao se 85. minut kada je Gobeljić centrirao, a italijanski napadač sa više od deset metara glavom zahvatio loptu i fenomenalno pogodio ugao Jovičićevog gola. Do kraja meča je i veoma zapaženi Gobeljić mogao da pogodi, jer je u 90. minutu sjajno šutirao posle odbitka, međutim, zatresao je samo spoljni deo mreže, ali i to je bilo dovoljno da Crvena zvezda u veoma uzbudljivoj utakmici osvoji tri boda.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama