Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Инђија 3:2 (1:1)

На утакмици у којој су виђена два преокрета, Црвена звезда је савладала Инђију резултатом 3:2 у оквиру 14. кола Суперлиге Србије. Питање победника решио је Дијего Фалћинели, који је и у првом полувремену погодио, а у стрелце се уписао још и Александар Катаи, за нова, веома важна три бода за наш клуб.

Црвена звезда – Инђија 3:2 (1:1)

 

Стадион: „Рајко Митић“.

 

Судија: Милош Милановић.

 

Стрелци: Фалћинели у 21. и 85. и Катаи у 75. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду, а Нешковић у 36. и 64. минуту за Инђију.

 

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Ераковић (од 46. Гобељић), Саного (од 69. Павков), Канга (од 69. Николић), Бен (од 69. Спиридоновић), Гаврић (од 46. Иванић), Катаи, Фалћинели.

 

Резерве: Поповић, Гобељић, Милуновић, Хајдин, Петровић, Николић, Иванић, Вукановић, Спиридоновић, Павков, Крстовић.

 

Инђија: Јовичић, Цуцин, Михајлов, Бастајић (од 71. Б. Илић), Радин (од 80. М.Илић), Алексић (од 59. Димитријевић), Крнета, Обрадовић (од 80. Вујасин), Ђорђевић, Чермељ, Нешковић.

 

Резерве: Новаковић, Димитријевић, Секулић, Марковић, Б. Илић, Вујасин, М. Илић, Величковић, Трипковић, Јовановић, Пуртић.

 

Жути картони: Цуцин, Чермељ (Инђија).

 

Пре почетка меча – капитену Црвене звезде Милану Борјану уручен је дрес са бројем 150 који обележава број утакмица које је одиграо у нашем клубу, од стране председника Светозара Мијаиловића. Он је већ премашио ту бројку, али се чекао први меч на нашем стадиону у првенству да се Борјану уручи дрес.

 

 Прва добра акција нашег тима виђена је већ у другом минуту када је Гајић после продора по десном боку шутирао преко гола. „Карамбол“ у петерцу ривала у 10. минуту када су Гаврић, Бен и Фалћинели, где је прво млади репрезентативац Србије погодио пречку, а потом су и наши странци покушали, међутим, без промене резултата. Атрактиван покушај Фалћинелија када је захватио лопту „маказицама“, била је увертира у оно што је уследило минут касније. Прошао је Гаврић по левом боку, имао је слободан простор ка голу, али је сјајно упослио Фалћинелија који је пратио акцију, нашао се пред Јовичићем и рутински га матирао.

 

Играо се 28. минут када је Фалћинели био изблокиран, а потом је шутирао и Гајић те погодио Михајлова, а лопта је променила правац и збунила Јовичића, међутим, прошла је тик поред стативе. Пет минута касније је Бен изашао пред Јовичића, али је добро интервенисао голман Инђије, па је лопта стигла до Катаија, а он је послао преко пречке. Гости су изједначили у 36. минуту када је Нешковић изашао пред Борјана и успео да погоди мрежу нашег тима. До краја полувремена су покушавали фудбалери Црвене звезде, по веома густој магли, да поново дођу до предности, али се на петнаестоминутни одмор отишло резултатом 1:1.

 

Двоструку измену је направио Дејан Станковић на почетку другог дела игре, па су се на терену нашли Гобељић и Иванић уместо Ераковића и Гаврића. Одличну прилику је имао Фалћинели у 49. минуту. Прошао је Катаи по левом боку и одиграо повратни пас за италијанског нападача који је шутирао без оклевања са десетак метара, али је Јовичић успео да одбрани. Исти играчи су комбиновали и три минута касније, али је овог пута Фалћинели завршио акцију ударцем главом преко гола.

 

Могао је и Гобељић да погоди у 62. минуту после дриблинга Иванића на левом боку и убацивања у казнени простор, али је шутирао право у Јовичића. Ипак, свега два минута касније, поново су гости погодили, а опет је егзекутор био Нешковић који је шутирао искоса са десне стране и погодио мрежу коју чува Борјан. Желели су фудбалери Црвене звезде што пре да узврате гостима. Играо се 67. минут када је Катаи погодио стативу ударцем са ивице казненог простора, а потом је и Бен шутирао поред гола.

 

Реаговао је и Станковић и направио троструку измену, те на терен послао Николића, Спиридоновића и Павкова уместо Санога, Канге и Бена. Непрописно је Чермељ зауставио Павкова у 75. минуту у свом казненом простору, а одговорност је преузео Катаи и „поцепао“ мрежу Јовичића са „креча“. Три минута касније је Николић луцидно упослио Гобељића који је шутирао, лопта је стигла до Спиридоновића, али се он нашао у недозвољеној позицији. Још једну сјајну прилику су црвено-бели имали у 83. минуту. Прво је Катаи шутирао искоса са леве стране, а лопту је после одбитка Јовичића захватио и Фалћинели, али не онако како је желео.

 

Ипак, други преокрет на мечу и „небески скок“ незаустављивог Дијега Фалћинелија. Играо се 85. минут када је Гобељић центрирао, а италијански нападач са више од десет метара главом захватио лопту и феноменално погодио угао Јовичићевог гола. До краја меча је и веома запажени Гобељић могао да погоди, јер је у 90. минуту сјајно шутирао после одбитка, међутим, затресао је само спољни део мреже, али и то је било довољно да Црвена звезда у веома узбудљивој утакмици освоји три бода.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама