Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli krenuli ka Kopru, sledi Primorska

Košarkaši Crvene zvezde mts krenuli su u subotu oko 10 časova autobusom iz Minhena ka Kopru, gde ih u nedelju očekuje meč 6.kola ABA lige jtd sa domaćom Primorskom.

Utakmica se igra od 17 časova iu dvorani „Bonifika“ na severu Slovenije, a crveno-beli će odigrati regionalni meč samo 40 časova nakon teške utakmice Evrolige sa Bajwernom.

Pred ovaj meč trener Saša Obradović, bez obzira na činjenicu što su crveno-beli favoriti u ovom meču, poziva na maksimalan oprez:

– Primorska je tim koji je pretrpeo velike promene u odnosu na prošle sezone, pa i sa te strane treba posmatrati da nisu iskazali pravi potencijal. To je tim u kome ima dobrih igrača, imaju neku svoju ideju u igri, i miks su iskusnih i mladih igrača koji žele afirmaciju. Očekujem da će u nastavku sezone sigurno igrati bolje bez obzira na sadašnji pogled na tabelu,a na nama je da odigramo ozbiljno ovaj meč uz puno poštovanje protivnika i dođemo do bodova – rekao je trener Crvene zvezde mts.

Marko Jagodić Kuridža je svojevremeno sa velikim uspehom nosio dres Primorske, ali od tada, mnoge stvari su se promenile u redovima aba ligaša iz Kopra, a Marko je postao pouzdani oslonac crveno-belih:

– Jasno je da smo favoriti u ovoj utakmici, bez obzira na to što smo sinoć odigrali težak meč u Minhenu, i što nas ovaj očekuje već u nedelju popodne. Ušli smo u izuzetno težak ritam ali ćemo se truditi da sve izdržimo na pravi način. Za Kopar i Primorsku me vezuju lepe uspomene, nije to ove sezone tim iz nekog prethodnog perioda, ali zaslužuju poštovanje, s druge strane nije lako igrati utakmice u kojima ste proglašeni velikim favoritom. Tu ima dobrih igrača, imaju svoj kvalitet, nemaju šta da izgube, i moraćemo da odigramo vrlo ozbiljno ako želimo da nastavimo da pobeđujemo u ABA ligi – rekao je krilni centar Crvene zvezde mts.

Odmah nakon meča u Kopru, crveno-beli se autobusom vraćaju za Beograd, gde će u ponedeljak imati vremena samo da odrade trening, a već u utorak sledi put u Lion na zaostalu utakmicu Evrolige sa ASVEL-om.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama