Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели кренули ка Копру, следи Приморска

Кошаркаши Црвене звезде мтс кренули су у суботу око 10 часова аутобусом из Минхена ка Копру, где их у недељу очекује меч 6.кола АБА лиге јтд са домаћом Приморском.

Утакмица се игра од 17 часова иу дворани „Бонифика“ на северу Словеније, а црвено-бели ће одиграти регионални меч само 40 часова након тешке утакмице Евролиге са Бајwерном.

Пред овај меч тренер Саша Обрадовић, без обзира на чињеницу што су црвено-бели фаворити у овом мечу, позива на максималан опрез:

– Приморска је тим који је претрпео велике промене у односу на прошле сезоне, па и са те стране треба посматрати да нису исказали прави потенцијал. То је тим у коме има добрих играча, имају неку своју идеју у игри, и микс су искусних и младих играча који желе афирмацију. Очекујем да ће у наставку сезоне сигурно играти боље без обзира на садашњи поглед на табелу,а на нама је да одиграмо озбиљно овај меч уз пуно поштовање противника и дођемо до бодова – рекао је тренер Црвене звезде мтс.

Марко Јагодић Куриџа је својевремено са великим успехом носио дрес Приморске, али од тада, многе ствари су се промениле у редовима аба лигаша из Копра, а Марко је постао поуздани ослонац црвено-белих:

– Јасно је да смо фаворити у овој утакмици, без обзира на то што смо синоћ одиграли тежак меч у Минхену, и што нас овај очекује већ у недељу поподне. Ушли смо у изузетно тежак ритам али ћемо се трудити да све издржимо на прави начин. За Копар и Приморску ме везују лепе успомене, није то ове сезоне тим из неког претходног периода, али заслужују поштовање, с друге стране није лако играти утакмице у којима сте проглашени великим фаворитом. Ту има добрих играча, имају свој квалитет, немају шта да изгубе, и мораћемо да одиграмо врло озбиљно ако желимо да наставимо да побеђујемо у АБА лиги – рекао је крилни центар Црвене звезде мтс.

Одмах након меча у Копру, црвено-бели се аутобусом враћају за Београд, где ће у понедељак имати времена само да одраде тренинг, а већ у уторак следи пут у Лион на заосталу утакмицу Евролиге са АСВЕЛ-ом.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама