Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnik – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Sjajni su bili izabranici Dejana Stankovića i u okviru 13. kola Superlige Srbije savladali Radnik u Surdulici rezultatom 4:1. Za Crvenu zvezdu su na današnjem meču pogađali Željko Gavrić, El Fardu Ben, Gelor Kanga i Aleksa Vukanović.  
 

Radnik – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Stadion: “FK Radnik”, Surdulica.

Sudija: Bojan Nikolić.

Strelci: Pavlov u 56. minutu za Radnik, a Gavrić u 16, Ben u 40, Kanga u 54. i Vukanović u 64. minutu za Crvenu zvezdu.

Radnik: Kostić, Stevanović, Bogdanovski (od 65. Stamenković), Lukić (od 46. Pavlov), Makarić, Đorđević, Kričak, Subotić (od 57. Oreščanin), Stojanović, Jović, Spasić.

Rezerve: Ranđelović, Jokić, Radmanovac, Stanković, Stamenković, Oreščanin, Bojić, Pejčić, Islamović, Pavlov.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Pankov (od 57. Eraković), Gobeljić, Petrović, Kanga, Ben (od 57. Vukanović), Spiridonović (od 72. Ivanić), Gavrić (od 81. Radulović), Boaći (od 72. Krstović).

Rezerve: Popović, Eraković, Milunović, Hajdin, Ivanić, Katai, Simić, Radulović, Falćineli, Vukanović, Krstović.

Šut Kange sa dvadesetak metara u trećem minutu meča koji je završio tik pored stative, najavio je ofanzivan pristup izabranika Dejana Stnakovića. Četiri minuta kasnije je i Gajić posle prodora po desnom boku, šutirao levom, uslovno rečeno slabijom nogom, ali je i taj pokušaj završio van okvira gola koji čuva Kostić. S druge strane, fudbaleri Radnika su preko kontranapada, i raspoloženih Lukića i Makarića pokušavali da uzvrate i iznenade Borjana. Nisu uspeli domaći da odole napadima našeg tima, pa je “bedem” probijen u 16. minutu. Gajić je uputio centaršut, Kričak je glavom želeo da izbaci loptu, ali je odigrao pravo do Željka Gavrića koji je plasirao u rašlje i doneo prednost našem timu. Minut kasnije je Gavrić uposlio Gobeljića koji je utrčavao po levom boku, ali je Đorđević u poslednjem trenutku uklizao ispred našeg beka i neutralisao napad.

Sve češće su crveno-beli napadali po levoj strani, a jedna od tih situacija bila je i u 23. minutu kada je Spiridonović ušao sa boka u sredinu i snažno šutirao, Kostić je ostao ukopan, ali lopta nije završila u mreži. Udvostručili su fudbaleri Crvene zvezde prednost u 40. minutu. Centrirao je Gobeljić, fenomenalno je šutirao Boaći, a još bolje odbranio Kostić, međutim, odbila se lopta pravo do El Fardu Bena koji je sproveo u mrežu. Do kraja poluvremena je Gavrić mogao još jednom da pogodi, ali je u 43. minutu šutirao pored stative.

Nije prestala želja za golovima izabranika Dejana Stankovića ni u nastavku igre. Već u 46. minutu su i Gajić i Gavrić pokušali u istom napadu, ali su imali sreće domaći , pa lopta nije završila u mreži. Ali to nije bio slučaj u 54. minutu kada je Kanga preuzeo stvari u svoje ruke. Velike zasluge za gol idu i Boaćiju koji je prihvatio loptu na penalu i odigrao povratan pas za našu “osmicu”,  on je snažno šutirao i pogodio mrežu, a lopta je na putu do gola zakačila jednog defanzivca domaćih. Smanjili su domaći u 56. minutu preko Pavlova koji se najbolje snašao posle kornera i smestio loptu u mrežu. Međutim, brz odgovor je stigao. Igrao se 64. minut kada je Gobeljić prošao po levom boku i centrirao za Vukanovića koji se sjajno snašao u petercu, uspeo da prevari čuvara i matirao Kostića.

Pet minuta kasnije je ponovo mogao Vukanović da pogodi, posle sjajne reakcije glavom na centaršut Gajića, ali je lopta završila pored gola. Nije redak slučaj da fudbaleri našeg tima, makar jednom po meču, sprovedu sjajnu akciju iz prekida. Bio je sto slučaj u 74. minutu kada je Kanga centrirao iz kornera, gde su se svi naši igrači zaleteli na prvu stativu, sem Gobeljića koji je ostao sam, i pokušao da “bocne” loptu preko Kostića, ali pogodio prečku. Do kraja meča su šanse imali i Krstović i Radulović i Kanga, ali su mirno utakmicu priveli kraju fudbaleri Dejana Stankovića i upisali nova tri boda.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama