Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Борјан: Феноменалан јубилеј

Милан Борјан

Капитен Црвене звезде и човек који је вечерас уписао свој 150. наступ у нашем клубу Милан Борјан није крио задовољство после најубедљивије победе у групној фази европских такмичења.

– Феноменална утакмица вечерас. Држали смо се свега што смо се договорили са стручним штабом на челу са Дејаном Станковићем. Желим да се захвалим момцима и свима у клубу на оваквој одличној утакмици, на победи, али и на томе што су улепшали мој јубилеј – 150. утакмицу у Црвеној звезди. Невероватан је осећај, ово је нешто посебно за мене и треба да наставимо овако  – истакао је Борјан.

Наш капитен је истакао да треба бити концентрисан и да је ово само једна препрека у низу.

– Звезда је хиљаду пута показала откако сам ја у клубу, а то је већ четири године, доста добрих партија. Ова утакмица се издваја због резултата, постигли смо пет голова, исписали смо златне странице наше историје. Честитам момцима, имамо још мечева које треба да одиграмо, ово је само једна препрека. Очекују нас још четири дуела у Лиги Европе, морамо да останемо концентрисани и да већ у следећем колу против Гента, овде на Маракани, пробамо да победимо и освојимо нова три бода.

Не воли Звездина хоботница да себе ставља у први план, а на терену је показао зашто је капитен црвено-белог тима.

– Свака одбрана је битна. Немам много коментара о мојим одбранама, зато што смо ми једна група правих, искрених пријатеља како у свлачионици тако и ван ње. Ја радим за тим, баш као и они за мене. Тачно је да сам викао да се не троше у последњих петнаестак минута, јер имамо густ распоред. Имали смо резултат цео меч и онда сам тражио од екипе да не уђемо у беспотребну „тракалицу“, него да се одмарамо, да будемо иза лопте. Момци су у оба полувремена одрадили феноменалан посао и све честитке за тим.

На крају, Борјан је нагласио шта је кључ успеха наше екипе.

– Цело прво полувреме је било изванрeдно. Концентрација јесте пала, требало је да реагујемо другачије после примљеног гола, али то је фудбал. У другом полувремену смо одлично изашли, јер знамо што смо овде. Испоштовали смо све што смо се договорили у свлачионици. Верујем да је кључ успеха то што смо ми другари и на терену и ван терена – подвукао је Борјан.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама