Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda Zvezde nad Megom

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu 76:73 (24:18, 16:17, 15:18, 21:20), u četvrtom kolu ABA lige.

 

U izuzetno teškoj i tvrdoj utakmici nakon velikog energetskog pražnjena posle veike pobede nas CSKA crveno-beli su našli put ka pobedi u samom finišu i to bez glavnog trenera Saše Obradovića koji je isključen na početku treće četvrtine zbog prigovora sudiji Beloševiću koji pre toga nije sankcionisao faul na igraču crveno-belih.

 

Nakon izvanrednog otvaranja utakmice i velike prednost, crveno-beli su dopustili rivalu da se vrati sredinom druge deonice kada su imali +13, pa se posle vođstva 40:35 na poluvremeno i isključenja trenera Obradovića ušlo u rezultatsku klackalicu.

 

Junak crveno-belih je Dejan Davidovac koji je pogodio verovatno i ključan koš u finišu sa 74:70, a pre togfa poentirao je i Jagodić Kuridža.

 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džordan Lojd sa 19 poena, Kuridža je postigao 13, a Volden je imao 11.

 

Crvena zvezda mts: Ročesti 2p, 3as, Hol 9p, 4sk, Volden 11p, 5sk, Lojd 19p, 4as, Davidovac 6p, Lazić, Rit 2p, Dobrić 3p, Jagodić Kuridža 13p, 5sk, Simanić 2p, Kuzmić, Teri 9p, 2sk.

 

Pomoćni trener KK Crvena zvezda mts Milenko Bogičević:

– Vrlo kvalitetna i očekivana utakmica. Imali smo dobru jaku utakmicu protiv CSKA, a sada smo igrali protiv tima koji ima tri pobede. Znali smo da neće biti lako. Imaju fantastičan stil igre, mladi su i brzo igraju.

 

Sve stvari koje smo očekivali da će biti, desile su se. Imali smo problem ofanzivnog skoka, koje nismo mogli da rešimo. Neke stvari možemo da prihvatimo, ali ne i to za skok, jer je to stvar želje. Za nas vrlo važna pobeda. Čestitka momcima za pobedu i čestitka kolegi Jovanoviću, želim mu svu sreću u nastavku takmičenja – rekao je Bogićević.

 

U narednom kolu košarkaši Crvene zvezde dočekuju Krku, a pre toga sledi putu Moskvu na utakmicu Evrolige sa Himkijem.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama