Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Победа Звезде над Мегом

КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мегу 76:73 (24:18, 16:17, 15:18, 21:20), у четвртом колу АБА лиге.

 

У изузетно тешкој и тврдој утакмици након великог енергетског пражњена после веике победе нас ЦСКА црвено-бели су нашли пут ка победи у самом финишу и то без главног тренера Саше Обрадовића који је искључен на почетку треће четвртине због приговора судији Белошевићу који пре тога није санкционисао фаул на играчу црвено-белих.

 

Након изванредног отварања утакмице и велике предност, црвено-бели су допустили ривалу да се врати средином друге деонице када су имали +13, па се после вођства 40:35 на полувремено и искључења тренера Обрадовића ушло у резултатску клацкалицу.

 

Јунак црвено-белих је Дејан Давидовац који је погодио вероватно и кључан кош у финишу са 74:70, а пре тогфа поентирао је и Јагодић Куриџа.

 

Најефикаснији у победничком саставу био је Џордан Лојд са 19 поена, Куриџа је постигао 13, а Волден је имао 11.

 

Црвена звезда мтс: Рочести 2п, 3ас, Хол 9п, 4ск, Волден 11п, 5ск, Лојд 19п, 4ас, Давидовац 6п, Лазић, Рит 2п, Добрић 3п, Јагодић Куриџа 13п, 5ск, Симанић 2п, Кузмић, Тери 9п, 2ск.

 

Помоћни тренер КК Црвена звезда мтс Миленко Богичевић:

– Врло квалитетна и очекивана утакмица. Имали смо добру јаку утакмицу против ЦСКА, а сада смо играли против тима који има три победе. Знали смо да неће бити лако. Имају фантастичан стил игре, млади су и брзо играју.

 

Све ствари које смо очекивали да ће бити, десиле су се. Имали смо проблем офанзивног скока, које нисмо могли да решимо. Неке ствари можемо да прихватимо, али не и то за скок, јер је то ствар жеље. За нас врло важна победа. Честитка момцима за победу и честитка колеги Јовановићу, желим му сву срећу у наставку такмичења – рекао је Богићевић.

 

У наредном колу кошаркаши Црвене звезде дочекују Крку, а пре тога следи путу Москву на утакмицу Евролиге са Химкијем.

Скочи на траку са алаткама