Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Poraz Zvezde od Spartaka

Odbojkaši Spartaka iz Subotice su bili bolji od Crvene zvezde u utakmici 7. kola Superlige za odbojkaše. Rezultat je bio 3:1 (13:25, 25:21, 25:22, 25:18).

Postava Crvene zvezde u sastavu Stefanović-Meljanac, Tadić Andonović i Sinđelić-Fet je furiozno odigrala prvi set. Gosti nisu nalazili odgovor na igru naših odbojkaša, koji su naročito imponovali čvrstim blokom. U sastavu nije bilo iskusnog blokera Čedomira Stankovića koji je na Kup utakmici protiv Ribnice zadobio lakšu povredu. Zvezda je u ovom setu protivniku oprepustila samo 13 poena.

Malo ko je mogao da očekuje potpuni preokret koji je odmah zatim usledio. Moguće je da su igrači Crvene zvezde pomislili da će lako doći do pobede, ali gostujući igrači očigledno nisu. Do polovine prvog seta Zvezda je bila u maloj prednosti u kojoj ih je uglavnom održavao Nikola Meljanac. A onda su od 18:18 igrači Spartaka dodali gas. Meljanac je ponovo održavao Zvezdinu prednost sve do 22:21, a zatim je popustio prijem servisa i završnica je pripala hrabrijim gostima.

Posle ovako izgubljenog seta, samo su gosti igrali kao pravi tim. Naši igrači su napravili dosta servis grešaka, a i prijem servisa je predstavljao veliki problem. Na kratko je Kukanjac u igru uveo Popovića i Dodića, ali gosti su konstantno održavali veliku prednost. U njihovoj igri se isticao tehničar, Brazilac Rikardo. Izgledalo je kao da su igrači Spartaka više želeli pobedu, pa je i treći set završen u njihovu korist.

U poslednjem setu je na 1:4 u igru ušao Vanja Eremić umesto Luke Tadića kako bi pojačao prijem servisa. Na 2:8 Popović je na mestu tehničara zamenio Stefanovića. I pored svega igra Crvene zvezde je bila bezizražajna dok su gostujući igrači igrali sa mnogo više energije i zasluženo dobili ovaj susret.

Najefikasniji igrač utakmice je bio Nikola Meljanac sa 28 poena, dok je za Spartak najviše poena postigao Nemanja Jungić (19).

U 8.kolu Superlige Crvena zvezda će gostovati ekipi Niša.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 1:3 (25:13, 21:25, 22:25, 18:25)

Beograd- Dvorana: USC Voždovac Sudije: Dejan Rogić i Vladimir Milošević

CRVENA ZVEZDA: Meljanac N. 28, Popović M. 1, Eremić V. 2, Dodić L. 1, Jevtić P. (libero), Sinđelić M. 9, Tadić L. 10, Fet S. 5, Andonović A. 9, Stefanović N. Nisu igrali: Trifunović F. (libero), Stanković D. i Ilić D. Trener: Tomislav Kukanjac

SPARTAK: Marković I., Jungić N. 19, Seizović B. 1, Nestorović A. 13, Nikolić D. 14, Ricardo N. 2, Tumbas A. 8, Pavlović N. 9. Nisu igrali: Tomičić L., Peić D. (libero), Dulić S. i Medurić G. Trener: Igor Žakić

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama