Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Kapitalna pobeda Crvene zvezde mts protiv CSKA

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su CSKA u petom kolu Evrolige rezultatom 86:84 (18:20, 17:23, 11:8, 27:22, 13:11) čime su stigli do trijumfa nad “armejcima” posle pet poraza od poslednjeg šampiona Evrolige.

Crveno-beli su na učinku od dve pobede u četiri meča, a u fantastičnoj i dramatičnoj utakmici
sjajni američki bek Džordan Lojd ubacio je čak 31 poen, uključujući i polaganje za pobedu u pretposlednjem napadu produžetka,ali ceo tim svojim epizodama i doprinosom nosi epitet junaka ove pobede, tek druge nad ruskim velikanom.

U izuzetno dramatičnoj završnici Duop Rit, je blokirao Majka Džejmsa za konačnih 86:84, iako su crveno-beli imali pobedu na dohvat ruke u poslednjem napadu regularnih 40 minuta, ali je večeras briljantni Lojd promašio tešku dvojku.

Ipak, u ovoj izuzetno teškoj utakmici crveo-beli su pokazali od kakvog su materijala jer su uspeli da prebrode preveliki respekt nad rivalom u prvom poluvremenu, pa onda i zaostatak od 37:51 i na kraju stigli do velikih bodova.

Saša Obradović je pri najvećem minusu Crvene zvezde zatražio tajm-aut, podigao ton, a ekipa je reagovala boljom odbranom i mnogo većom energijom, koja je vratila crveno-bele u meč i pre završnice.

Marko Jagodić Kuridža počeo je da ubacuje poene, Teri je doneo dodatnu energiju i poentirao na svoj karakterističan način zakucavanjima, dok je Lazić ponovo unosio dodatnu sigurost ekipi požrtvovanjem i ogromnom borbenošću.

Ne sme nikako da se zaboravi i učinak Dejana Davidovca koji je spojio brzih pet poena i doneo preokret (71:70) pre dramatične završnice.

Crvena zvezda: Ročesti 2+5as, Hol 6+6as+3ul, Volden 12, Lojd 31+6sk, Davidovac 5, Lazić 2, Rit 7, Dobrić, Simonović 0, Jagodić Kuridža 11, Kuzmić 0, Teri 10; Trener: Saša Obradović

CSKA: Homenko 0, Džejms 9+8as, Hilijard 2, Uhov 2, Heket 28+5sk, Antonov 0, Fohman 9+5sk, Klajburn 18, Šengelija 8, Umrihin, Milutinov 2, Kurbanov 5; Trener: Dimitris Itudis

U narednom kolu crveno-beli igraju protiv ekipe Himkija u Moskvi, a pre toga očekuju ih obaveze u ABA ligi i meč sa Megom (nedelja 12č).

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama