Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Капитална победа Црвене звезде мтс против ЦСКА

КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде победили су ЦСКА у петом колу Евролиге резултатом 86:84 (18:20, 17:23, 11:8, 27:22, 13:11) чиме су стигли до тријумфа над “армејцима” после пет пораза од последњег шампиона Евролиге.

Црвено-бели су на учинку од две победе у четири меча, а у фантастичној и драматичној утакмици
сјајни амерички бек Џордан Лојд убацио је чак 31 поен, укључујући и полагање за победу у претпоследњем нападу продужетка,али цео тим својим епизодама и доприносом носи епитет јунака ове победе, тек друге над руским великаном.

У изузетно драматичној завршници Дуоп Рит, је блокирао Мајка Џејмса за коначних 86:84, иако су црвено-бели имали победу на дохват руке у последњем нападу регуларних 40 минута, али је вечерас бриљантни Лојд промашио тешку двојку.

Ипак, у овој изузетно тешкој утакмици црвео-бели су показали од каквог су материјала јер су успели да преброде превелики респект над ривалом у првом полувремену, па онда и заостатак од 37:51 и на крају стигли до великих бодова.

Саша Обрадовић је при највећем минусу Црвене звезде затражио тајм-аут, подигао тон, а екипа је реаговала бољом одбраном и много већом енергијом, која је вратила црвено-беле у меч и пре завршнице.

Марко Јагодић Куриџа почео је да убацује поене, Тери је донео додатну енергију и поентирао на свој карактеристичан начин закуцавањима, док је Лазић поново уносио додатну сигурост екипи пожртвовањем и огромном борбеношћу.

Не сме никако да се заборави и учинак Дејана Давидовца који је спојио брзих пет поена и донео преокрет (71:70) пре драматичне завршнице.

Црвена звезда: Рочести 2+5ас, Хол 6+6ас+3ул, Волден 12, Лојд 31+6ск, Давидовац 5, Лазић 2, Рит 7, Добрић, Симоновић 0, Јагодић Куриџа 11, Кузмић 0, Тери 10; Тренер: Саша Обрадовић

ЦСКА: Хоменко 0, Џејмс 9+8ас, Хилијард 2, Ухов 2, Хекет 28+5ск, Антонов 0, Фохман 9+5ск, Клајбурн 18, Шенгелија 8, Умрихин, Милутинов 2, Курбанов 5; Тренер: Димитрис Итудис

У наредном колу црвено-бели играју против екипе Химкија у Москви, а пре тога очекују их обавезе у АБА лиги и меч са Мегом (недеља 12ч).

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама