Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Hofenhajm – Crvena zvezda 2:0 (0:0)

FK Crvena zvezda

Uprkos brojnim prilikama i dobroj igri našeg tima na gostovanju u Nemačkoj, slavio je Hofenhajm rezultatom 2:0, u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope.

Hofenhajm – Crvena zvezda 2:0 (0:0)

Stadion: “Rajs-Nekar-Arena”, Zinshajm, Nemačka.

Sudija: Alehandro Ernandez (Španija)

Strelci: Baumgartner u 64. i Dabur u 90+3. minutu.

Hofenhajm: Bauman, Rudi, Poč, Vogt, Akpoguma, Sesenjon (od 90. Skov), Grilič (od 46. Samaseku), Baumgartner (od 78. Larsen), Gaćinović (od 46. Gajger), Dabur, Belfodil (od 78. Bebu).   

Rezerve: Pentke, Larsen, Gajger, Bebu, Samaseku, Adamjan, Skov, Bogard, Klaus.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Degenek, Gajić (od 85. Simić), Rodić, Sanogo (od 76. Petrović), Nikolić, Katai (od 76. Vukanović), Spiridonović (od 76. Ben), Falćineli (od 85. Pavkov).

Rezerve: Popović, Ćopić, Gobeljić, Pankov, Petrović, Ben, Gavrić, Vukanović, Simić, Radulović, Pavkov, Krstović.

Žuti kartoni: Sanogo, Falćineli (Crvena zvezda).

Po prvi put ove sezone videli smo naš tim u formaciji sa tri štopera. Nažalost, Crvena zvezda je u meč ušla bez trojice važnih fudbalera – Ivanića i Kange, odsutih zbog korona virusa, i Boaćija koji je utakmicu propustio zbog povrede.

Prvu pretnju na meču domaćinu je uputio Falćineli u osmom minutu posle kombinacije sa Spiridonovićem, ali udarac našeg napadača sa ivice kaznenog prostora, završio je pored stative. Uglavnom se igralo na sredini terena gde je u redovima našeg tima gospodario Sanogo, koji je maltene osvojio svaki duel i u većem delu napada crveno-belih bio taj od koga sve kreće. Domaći su pokušali u 24. minutu preko Baumgartnera koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je na visini zadatka bio Borjan.

Konkretan je bio i Rodić u 35. minutu posle sjajnog pasa Sanoga. Prošao je naš bek po levoj strani i veoma lucidno pokušao da uposli Falćinelija koji se ubacivao u peterac Hofenhajma, ali mu je malo falilo da zahvati loptu, uprkos tome što je imao dvojicu čuvara pored sebe, i pošalje je u mrežu. Minut kasnije i ponovo i više nego dobra prilika za Zvezdinog Italijana. Katai ga je uposlio, pasom je nadmudrio čitavu odbranu, a Falćineli se našao pred Baumanom, međutim, odlučio se za lob udarac, pa je lopta završila preko gola.

Crvena zvezda je i u 41. minutu mogla da dođe do vođstva i kruniše dobru igru u prvom poluvremenu. Falćineli je odigrao povratnu loptu za Rodića, a on je oštro zavrnuo na peterac gde je bio  Spiridonović, ali je nije dobro zahvatio. Mogli su i domaći do pogotka u poslednjim trenucima prvog dela igre, Dabur se izvukao na levu stranu i šutirao, ali se istakao Degenek i sa gol-linije uspeo da izbaci loptu, nakon čega je sudija odsvirao kraj dinamičnih 45 minuta.

Završila je lopta iza leđa Baumana u 47. minutu posle sjajne realizacije Erakovića, ali se naš mladi štoper našao u nedozvoljenoj poziciji posle dodavanja Milunovića. Četiri minuta kasnije pokušali su i domaći preko Dabura koji je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je ponovo Borjan bio sjajan i paradom zaustavio udarac.

Uprkos inicijativi našeg tima, domaći su došli do prednosti u 64. minutu preko Baumgartnera koji je posle centaršuta Rudija sa nekoliko metara pogodio mrežu. Ono što je prethodilo golu je opasna igra Akpogume na sredini terena koji je oštro ušao u duel sa Nikolićem, ali Hernandez nije signalizirao faul. Na sve to, šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković je isključen odmah nakon te situacije, jer je protestovao kod španskog arbitra.

Odmah su fudbaleri našeg tima pokušali da uzvrate. Igrao se 69. minut kada je Sanogo posle centaršuta Kataija iz ugla poslao loptu preko gola. Četiri minuta kasnije je ponovo Sanogo bio taj koji je šutirao glavom, nakon što se na prvoj stativi izborio za poziciju, utisak je da ga je za dres vukao defanzivac Hofenhajma, ali nije Hernandez pokazao na belu tačku.

Trostruka izmena u našem timu usledila je u 76. minutu pa su u  igru ušli Petrović, Vukanović i Ben, a van terena izašli Sanogo, Katai i Spiridonović. Mogao je Eraković da izjednači u 83. minutu posle centaršuta Bena, ali se ispred njega našao Samaseku i poslao je u korner, a potom je i Milunović bio najviši posle udarca iz ugla, međutim, rezultat se nije menjao. Do kraja meča šansu su dobili i Simić i Pavkov umesto Gajića i Falćinelija, ali su domaći pogodili u trećem minutu nadoknade vremena kada je Dabur bio precizan, matirao Borjana i postavio konačan rezultat. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama