Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Хофенхајм – Црвена звезда 2:0 (0:0)

ФК Црвена звезда

Упркос бројним приликама и доброј игри нашег тима на гостовању у Немачкој, славио је Хофенхајм резултатом 2:0, у оквиру првог кола групне фазе Лиге Европе.

Хофенхајм – Црвена звезда 2:0 (0:0)

Стадион: “Рајс-Некар-Арена”, Зинсхајм, Немачка.

Судија: Алехандро Ернандез (Шпанија)

Стрелци: Баумгартнер у 64. и Дабур у 90+3. минуту.

Хофенхајм: Бауман, Руди, Поч, Вогт, Акпогума, Сесењон (од 90. Сков), Грилич (од 46. Самасеку), Баумгартнер (од 78. Ларсен), Гаћиновић (од 46. Гајгер), Дабур, Белфодил (од 78. Бебу).   

Резерве: Пентке, Ларсен, Гајгер, Бебу, Самасеку, Адамјан, Сков, Богард, Клаус.

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Милуновић, Дегенек, Гајић (од 85. Симић), Родић, Саного (од 76. Петровић), Николић, Катаи (од 76. Вукановић), Спиридоновић (од 76. Бен), Фалћинели (од 85. Павков).

Резерве: Поповић, Ћопић, Гобељић, Панков, Петровић, Бен, Гаврић, Вукановић, Симић, Радуловић, Павков, Крстовић.

Жути картони: Саного, Фалћинели (Црвена звезда).

По први пут ове сезоне видели смо наш тим у формацији са три штопера. Нажалост, Црвена звезда је у меч ушла без тројице важних фудбалера – Иванића и Канге, одсутих због корона вируса, и Боаћија који је утакмицу пропустио због повреде.

Прву претњу на мечу домаћину је упутио Фалћинели у осмом минуту после комбинације са Спиридоновићем, али ударац нашег нападача са ивице казненог простора, завршио је поред стативе. Углавном се играло на средини терена где је у редовима нашег тима господарио Саного, који је малтене освојио сваки дуел и у већем делу напада црвено-белих био тај од кога све креће. Домаћи су покушали у 24. минуту преко Баумгартнера који је шутирао са ивице казненог простора, али је на висини задатка био Борјан.

Конкретан је био и Родић у 35. минуту после сјајног паса Санога. Прошао је наш бек по левој страни и веома луцидно покушао да упосли Фалћинелија који се убацивао у петерац Хофенхајма, али му је мало фалило да захвати лопту, упркос томе што је имао двојицу чувара поред себе, и пошаље је у мрежу. Минут касније и поново и више него добра прилика за Звездиног Италијана. Катаи га је упослио, пасом је надмудрио читаву одбрану, а Фалћинели се нашао пред Бауманом, међутим, одлучио се за лоб ударац, па је лопта завршила преко гола.

Црвена звезда је и у 41. минуту могла да дође до вођства и крунише добру игру у првом полувремену. Фалћинели је одиграо повратну лопту за Родића, а он је оштро заврнуо на петерац где је био  Спиридоновић, али је није добро захватио. Могли су и домаћи до поготка у последњим тренуцима првог дела игре, Дабур се извукао на леву страну и шутирао, али се истакао Дегенек и са гол-линије успео да избаци лопту, након чега је судија одсвирао крај динамичних 45 минута.

Завршила је лопта иза леђа Баумана у 47. минуту после сјајне реализације Ераковића, али се наш млади штопер нашао у недозвољеној позицији после додавања Милуновића. Четири минута касније покушали су и домаћи преко Дабура који је снажно шутирао са ивице казненог простора, али је поново Борјан био сјајан и парадом зауставио ударац.

Упркос иницијативи нашег тима, домаћи су дошли до предности у 64. минуту преко Баумгартнера који је после центаршута Рудија са неколико метара погодио мрежу. Оно што је претходило голу је опасна игра Акпогуме на средини терена који је оштро ушао у дуел са Николићем, али Хернандез није сигнализирао фаул. На све то, шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић је искључен одмах након те ситуације, јер је протестовао код шпанског арбитра.

Одмах су фудбалери нашег тима покушали да узврате. Играо се 69. минут када је Саного после центаршута Катаија из угла послао лопту преко гола. Четири минута касније је поново Саного био тај који је шутирао главом, након што се на првој стативи изборио за позицију, утисак је да га је за дрес вукао дефанзивац Хофенхајма, али није Хернандез показао на белу тачку.

Трострука измена у нашем тиму уследила је у 76. минуту па су у  игру ушли Петровић, Вукановић и Бен, а ван терена изашли Саного, Катаи и Спиридоновић. Могао је Ераковић да изједначи у 83. минуту после центаршута Бена, али се испред њега нашао Самасеку и послао је у корнер, а потом је и Милуновић био највиши после ударца из угла, међутим, резултат се није мењао. До краја меча шансу су добили и Симић и Павков уместо Гајића и Фалћинелија, али су домаћи погодили у трећем минуту надокнаде времена када је Дабур био прецизан, матирао Борјана и поставио коначан резултат. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама