Фудбал Фудбал/Вести

Фалћинели: Узбуђен сам због Европе

Дијего Фалћинели

Први Италијан који носи црвено-бели дрес и момак који је својим голом донео Црвеној звезди четврто узастопно учешће у групној фази европских такмичења Дијего Фалћинели не крије задовољство што ће у четвртак кренути нова Звездина европска одисеја, као и да ће дати свој максимум како би се тим из Немачке вратио са што бољим резултатом.

– Иза мене је нешто више од месец дана откако сам у Црвеној звезди и утисци су феноменални. Од самог доласка екипа ме прихватила на одличан начин, сви су ту за мене и помажиу ми, како на терену тако и ван њега. У претходном периоду остварили смо резултат за понос. И даље смо непоражени у лиги, играмо веома добро, а испред нас је први меч у Лиги Европе и веома сам узбуђен због тога – почео је Фалћинели.

Звездин нападач је постигао пет голова на седам утакмица и својим партијама показао да је школован нападач.

– Трудим се да на свакој утакмици тим одигра што је могуће боље. Наравно, мој лични резултат ми је свакако битан, али уколико тим побеђује, заиста није важно да ли сам ја постигао погодак или неко други. Драго ми је што могу да допринесем, осећам се одлично и верујем да могу да пружим много. Користим сваку шансу да се наметнем и чекам прилику да покажем колико могу.

Фалћинели је изнео очекивања и пред утакмицу са Хофенхајмом, коју црвено-бели играју у четвртак од 21 час на стадиону у Немачкој.

– Очекује нас тежак ривал. Добро су почели сезону, савладали су Бајерн, али су у последња два меча изгубили и вероватно траже нови победнички пут. Међутим, ми знамо шта се од нас очекује и знамо наше циљеве. Свесни смо шта треба да урадимо, анализирали смо противника и верујемо да можемо до позитивниог резултата.

Наш центарфор имао је и поруку за навијаче, које жељно исчекује.

– Много сам слушао о нашим навијачима, гледао сам клипове на интеренету и заиста једва чекам да изађем и осетим ту атмосферу коју праве звездаши. Сећам се и када сам играо на Маракани пре неколико година и заиста су правили сјајну атмосферу. Желим да им поручим да буду уз нас, иако неће бити на стадиону, јер нам њихова подршка много значи, а ми ћемо се потрудити да се сви заједно радујемо на крају – истакао је Фалћинели.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама