Košarka Košarka/Vesti

Johnny be good – O’Brajant novo Zvezdino pojačanje

Kao što smo najavili u analizi od pre neki dan (možete je pročitati OVDE) Džoni O’Brajant je novo pojačanje našeg košarkaškog kluba, potvrdili su na zvaničnij stranici kluba.

O’Brajant je potpisao sa Zvezdom jednogodišnji ugovor.

27-godišnji Džoni O’Brajant koji može pođednako dobro da pokriva pozicije krilnog centra i centra, studirao je na Luizijana stejt univerzitetu, a 2014. godine izabran je od strane Milvokija na NBA draftu. U Ekipi Baksa se potom zadržao dve sezone.

Igrao je u NBA ligi i za ekipe Denvera i Šarlota, u kojima je proveo po jednu sezonu, a evropski deo karijere započeo je u ekipi Makabija tokom 2018.godine.

Nakon toga nastupao je za ekipu Lokomotive iz Krasnodara za koju je do pandemije Covid-19 odigrao 10 utakmica i ostavio odličan utisak sa 14 poena i 5 skokova po meču.

Dolaskom O Brajanta, Crvena zvezda je dobila igrača koji će doneti dodatni kvalitet ekipi na svakom delu terena, a posebno u reketu. Osim odličnih skakačkih sposobnosti, Amerikanca koji je rođen 1.juna 1993.godine u Klivlendu u Misisipiju odlikuje i izvanredan šut sa distance za igrača koji je visok 207 centimetara i težak 117 kilograma.

O Brajant koji je tokom pregovora iskazao veliku interesovanje i želju da zaigra u crveno-belom dresu, stiže u Beograd tokom nedelje, a nakon obaveznih lekarskih pregleda, priključiće se ekipi i uključiti u trenažni proces.

Džoni, dobro došao u Crvenu zvezdu !!!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama