Кошарка Кошарка/Вести

Johnny be good – О’Брајант ново Звездино појачање

Као што смо најавили у анализи од пре неки дан (можете је прочитати ОВДЕ) Џони О’Брајант је ново појачање нашег кошаркашког клуба, потврдили су на званичниј страници клуба.

О’Брајант је потписао са Звездом једногодишњи уговор.

27-годишњи Џони О’Брајант који може пођеднако добро да покрива позиције крилног центра и центра, студирао је на Луизијана стејт универзитету, а 2014. године изабран је од стране Милвокија на НБА драфту. У Екипи Бакса се потом задржао две сезоне.

Играо је у НБА лиги и за екипе Денвера и Шарлота, у којима је провео по једну сезону, а европски део каријере започео је у екипи Макабија током 2018.године.

Након тога наступао је за екипу Локомотиве из Краснодара за коју је до пандемије Цовид-19 одиграо 10 утакмица и оставио одличан утисак са 14 поена и 5 скокова по мечу.

Доласком О Брајанта, Црвена звезда је добила играча који ће донети додатни квалитет екипи на сваком делу терена, а посебно у рекету. Осим одличних скакачких способности, Американца који је рођен 1.јуна 1993.године у Кливленду у Мисисипију одликује и изванредан шут са дистанце за играча који је висок 207 центиметара и тежак 117 килограма.

О Брајант који је током преговора исказао велику интересовање и жељу да заигра у црвено-белом дресу, стиже у Београд током недеље, а након обавезних лекарских прегледа, прикључиће се екипи и укључити у тренажни процес.

Џони, добро дошао у Црвену звезду !!!

Скочи на траку са алаткама