Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда убедљива у дербију кола против Морнара

КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су још једну важну и убедљиву победу у АБА лиги, пошто су у дербију 3.кола регионалног такмичења савладали Морнар из Бара 93-62 (24-23, 22-13, 21-11, 26-15).

Меч је уз поштовање свих здравствених протокола, без присуства публике и новинара одигран у хали „Александар Николић“.

Најефикаснији код црвено-белих био је Џордан Лојд са 16 поена, док је Давидовац убацио 13. Утакмица у Београду остаће упамћена и по повратничком наступу Тејлора Рочестија и дебију Емануела Терија који су меч завршили са 7 поена и 7 асистенција, односно 6 поена и 7 скокова. Тандем Американаца показао је да ће бити значајна појачања црвено-белих у наставку сезоне.

Осим изједначеног почетка и мини серије гостију за вођство од 10-6, остатак утакмице посебно од друге деонице протекао је у доминацији црвено-белих, који нису шутирали бриљантно али су огртоном енергијом, чвсртом одбраном и бројним скоковима успели посетпено да праве разлику. Направљена је серија од 8-0, а прву двоцифрену предност црвено-бели су стекли средином друге деонице 34-23.

На крају првог полувремена било је 46-36, а остаће упамћен и сјајан „алеј уп“ као Емануелу Терију и закуцавање америчког крилног центра за 42-32.

На полувремену Хол је био најсфикаснији са 8 поена, Рочести и Тери су убацили по 6.

Ни у трећој деоници није се ништа променило. Серију поена отворио је Лојд тројком, а добром игром свих играча које је држао на паркету или уводио у игру тренер Обрадовић, направљена је нова серија од 8-0 за у тим тренуцима максималних +18 (54-36).

Након тројке Давидовца било је у 28.минуту 56-39, а после серије поена растрчаних и расположених црвено-белих (поени Давдиовца, Хола и слободна бацања Куриџе) и огромних 67-39, коју су гости серијом 8-0 смањили на +20 за Црвену звезду пред старт последње деонице.

Ни последња четвртина није донела опуштање, нова серија Црвене звезде од 10-2 за максималних 77-49, па је тренер гостију Павићевићу 33.минуту био принуђен да затражи тајм аут. Већ тада је било јасно да су црвено-бели обавили велики посао у дербију кола и освојили нове бодове, а гости су до краја само ублажили резултат за коначних…

КК Црвена звезда мтс: Рочести 7 (7 ас), Хол 12 (5 ас), Волден 3, Лојд 16 (2/4 за три, 7 ас), Давидовац 13 (3/4 за три), Лазић 4, Рит 5, Добрић 7, Симоновић 5, Јагодић Куриџа 11, Кузмић 4, Тери 6.

Саша Обрадовић, тренер Црвене звезде мтс

– Заслужили смо честитке, иако смо имали спорији почетак и дали смо ривалу неке отворене шутеве, мислим да се одбрана консолидовала током меча, поготово у другом полувремену. Неке пик-ен-рол ситуације које су нам стварале проблем смо решили. Видело се и да смо добили добар квалитет у Рочестију и Терију. Имамо већу дубину, то нам је мало недостајало. Уз целу екипу која је дала допринос, изузетно сам задовољан победом. Не очекујем да ћемо све време бити константни. Имаћемо сигурно проблема, у стварању нове хемије. Не зато што нису спремни да сарађују, већ зато што је потребно време. Да се навикну једни на друге, да се навикну на тренера и његове захтеве. Али ова група људи која је сада на окупу, даје гаранцију да ће то временом бити све боље.

Михаило Павићевић, тренер Морнара:

– Утакмица је имала епитет дербија на папиру и жао ми је што није тако испало. Желим да честитам Црвеној звезди на више него заслуженој победи. Види се да је то једна озбиљна евролигашка екипа, са озбиљним тренером. Обрадовић ради сјајан посао. Када је имала плус 30, Звезда је играла у истом ритму. То је оно што је чини другачијом од осталих екипа. Џаба су била моја упозорења играчима, да играмо против квалитетне и чврсте екипе и да морамо да будемо фокусирани 40 минута. Како бисмо одговорили тимском и паметном игром. Првих 20 минута смо били у игри, а на полувремену сам посебно скренуо пажњу на почетак треће четвртине. Међутим, тада смо потпуно изгубили ритам и наша игра се распала. Пробали смо да се вратимо, али ривал то није дозволио. У меч смо ушли са скраћеном ротацијом, а Црвена звезда са продуженом. И то је то.

МОРНАР: Пулен 12, Габријел 8, Нидам 7 (6 ск, 8 ас, 4 изг), Јеремић 9 (3/8 за три), Шеховић 7, Смит 7, Вајтхед 2, Павић, Вујошевић, Врањеш 5, Бјелица, Луковић 5.

У наредном колу екипа Црвене звезде мтс гостује на Новом Београду екипи Мега соццербет, тај меч на програму је у недељу у хали “Ранко Жеравица” тачно у подне.

Пре тога црвено-беле очекује изузетно тешка утакмица у Евролиги против екипе ЦСКА.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама