Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda opet loša u večitom derbiju

Aleksandar Katai

Fudbaleri Crvene zvezde jednostavno ili ne mogu ili ne znaju kako da overe večitog rivala. U večerašnjem derbiju naši fudbaleri su imali veći posed lopte, jesu pokušavali, ali nikako nisu mogli da urade ono što navijači od njih očekuju – da pobede večitog rivala.

Iako je dobro počela meč, Zvezda je primila pogodak već u 5. minuti susreta i to nakon velike greške mladog Erakovića. Posle toga naši fudbaleri su preuzeli inicijativu, ali jednostavno nisu mogli da urade ništa posebno sve do 75. minute kada je nakon kornera Sanogo povučen za dres, a sudija je dosudio opravdan jedanesterac koji je realizovao Katai.

I sam trener Stanković je nakon meča rekao da nekim situacijama nije zadovoljan, posebno činjenicom da je lopta često išla nazad umesto napred. Pored toga nama se čini da naši fudbaleri imaju i neki psihološki problem jer već neko vreme ne može da slavi u derbijima, a posebno na stadionu JNA. Možda je potrebno da klub angažuje nekog psihologa jer činjenica je da ova ekipa ima veliki potencijal, ali zna i da zablokira kada je najpotrebnije.

Sve u svemu Zvezda je ovim remijem ostala na 8 bodova prednosti na Partizanom, tako da će sa mnogo manje pritiska ući u naredne mečeve domaćeg prvenstva nego što bi to bilo da je ovaj meč izgubljen.

Za sam kraj želimo da Zvezdini igrači i šef stručnog štaba, Dejan Stanković, poslušaju konferenciju za štampu Partizana i način na koji govore o ovom derbiju. Ako im to ne bude motivacija da već u sledećem derbiju urade sve da ponize protivnika, onda stvarno ne znamo šta treba da im bude motivacija

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Stadion: „FK Partizan“.

Sudija: Novak Simović.

Strelci: Stevanović u 5. minutu za Partizan, a Katai u 75. minutu (iz jedanaesterca) za Crvenu zvezdu.

Partizan: V. Stojković, Miljković, S. Marković (od 88. Vitas), Banjak, Urošević, Zđelar, Natho (od 62. Smiljanić), Suma (od 15. L. Marković), Jojić (od 88. Obradović), Stevanović (od 62. Lutovac), Asano.

Rezerve: Stevanović, Vujačić, Vitas, Ostojić, Obradović, Smiljanić, D. Stojković, Pavlović, Lutovac, L. Marković, Štulić.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 69. Gajić), Eraković, Degenek, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ben (od 69. Pavkov), Gavrić (od 46. Spiridonović), Katai (od 90. Petrović), Falćineli (od 84. Vukanović).  

Rezerve: Popović, Gajić, Milunović, Pankov, Hajdin, Petrović, Simić, Spiridonović, Vukanović, Pavkov, Krstović.

Žuti kartoni: Ostojić, Jojić, L. Marković (Partizan), Gobeljić, Gajić, Degenek, Eraković, Sanogo, Katai, Falćineli, Pavkov (Crvena zvezda).

Crveni karton: Sanogo (Crvena zvezda).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama