Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда опет лоша у вечитом дербију

Александар Катаи

Фудбалери Црвене звезде једноставно или не могу или не знају како да овере вечитог ривала. У вечерашњем дербију наши фудбалери су имали већи посед лопте, јесу покушавали, али никако нису могли да ураде оно што навијачи од њих очекују – да победе вечитог ривала.

Иако је добро почела меч, Звезда је примила погодак већ у 5. минути сусрета и то након велике грешке младог Ераковића. После тога наши фудбалери су преузели иницијативу, али једноставно нису могли да ураде ништа посебно све до 75. минуте када је након корнера Саного повучен за дрес, а судија је досудио оправдан једанестерац који је реализовао Катаи.

И сам тренер Станковић је након меча рекао да неким ситуацијама није задовољан, посебно чињеницом да је лопта често ишла назад уместо напред. Поред тога нама се чини да наши фудбалери имају и неки психолошки проблем јер већ неко време не може да слави у дербијима, а посебно на стадиону ЈНА. Можда је потребно да клуб ангажује неког психолога јер чињеница је да ова екипа има велики потенцијал, али зна и да заблокира када је најпотребније.

Све у свему Звезда је овим ремијем остала на 8 бодова предности на Партизаном, тако да ће са много мање притиска ући у наредне мечеве домаћег првенства него што би то било да је овај меч изгубљен.

За сам крај желимо да Звездини играчи и шеф стручног штаба, Дејан Станковић, послушају конференцију за штампу Партизана и начин на који говоре о овом дербију. Ако им то не буде мотивација да већ у следећем дербију ураде све да понизе противника, онда стварно не знамо шта треба да им буде мотивација

Партизан – Црвена звезда 1:1 (1:0)

Стадион: „ФК Партизан“.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Стевановић у 5. минуту за Партизан, а Катаи у 75. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду.

Партизан: В. Стојковић, Миљковић, С. Марковић (од 88. Витас), Бањак, Урошевић, Зђелар, Натхо (од 62. Смиљанић), Сума (од 15. Л. Марковић), Јојић (од 88. Обрадовић), Стевановић (од 62. Лутовац), Асано.

Резерве: Стевановић, Вујачић, Витас, Остојић, Обрадовић, Смиљанић, Д. Стојковић, Павловић, Лутовац, Л. Марковић, Штулић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 69. Гајић), Ераковић, Дегенек, Родић, Саного, Николић, Бен (од 69. Павков), Гаврић (од 46. Спиридоновић), Катаи (од 90. Петровић), Фалћинели (од 84. Вукановић).  

Резерве: Поповић, Гајић, Милуновић, Панков, Хајдин, Петровић, Симић, Спиридоновић, Вукановић, Павков, Крстовић.

Жути картони: Остојић, Јојић, Л. Марковић (Партизан), Гобељић, Гајић, Дегенек, Ераковић, Саного, Катаи, Фалћинели, Павков (Црвена звезда).

Црвени картон: Саного (Црвена звезда).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама