Hokej Hokej/Vesti

Nikola Bera, novi trener seniora Crvene zvezde

Nikola Bera

Ove sezone su se desile velike promene u Hokejaškom klubu Crvena zvezda. Kao što smo vas već obavestili, Goran Đaković je napustio mesto predsednika kluba, a očekuje se uskoro imenovanje nove Uprave. Pored te promene desila se i promena na kormilu seniorske selekcije. Naime, Jovica Rus je napustio trenersko mesto seniora Crvene zvezde i prešao u Vojvodinu, a na njegovo mesto imenovan je Nikola Bera koji je najavio neke promene koje će se desiti ove sezone. 

Pre svega, g. Bera, želimo da vam čestitamo na imenovanju za trenera seniorske selekcije. Možete li nam za početak reći da li će ove sezone, obzirom na ovu situaciju sa korona virusom, biti nekih značajnih promena oko takmičenja vezanih za seniore i juniore? Tačnije, šta će biti sa IHL takmičenjem, a šta sa domaćim?

Prvo da se zahvalim na čestitkama, i da kažem da mi je velika čast biti trener seniorskog i juniorskog tima. Krenuli smo sa treniranjem i imam veliku obavezu da se seniorski pogon vrati na prošlogodišnji nivo pošto šest meseci nije bilo treninga. Isto bih se zahvalio juniorima koji su redovno trenirali i pod ovim uslovima koje nam je donela pandemija. Veliki je gubitak odlazak Jovice Rusa koji je izvrsni trener, kao i povlačenje Gorana Đakovića koji je zaslužan za održavanje svih selekcija, od školice do seniora, zadnjih 20 godina.

Drugo, želim da saopštim da juniorskog prvenstva ove godine neće biti, ali će se mladi igrači selekcije U19 čeličiti kao seniorski tim (Red Tim) u domaćem prvenstvu, što je plus za njihov nivo igre u narednim godinama.

Seniorski tim Crvene zvezde će ove godine igrati domaće prvenstvo i prva utakmica nas očekuje 25. oktobra u Novom Sadu protiv ekipe HK Vojvodina. Novina u domaćem prvenstvu je da će, pored domaćih ekipa (SKHL Crvena zvezda, HK Vojvodina i HK Red Tim), učestvovati i Bugarski tim NSA iz Sofije.

Što se tiče IHL lige, ako se popravi situacija sa pandemiom do decembra, u planu je da se odigraju utakmice sa slovenačkim i hrvatskim ekipama IHL-a, ali bi mi igrali samo kao gosti.

Obzirom da će se neke utakmice seniora i Red Tima preklapati, koga ćete imati za saradnika na klupi tj. ko će od trenera preuzeti Red Tim u tim trenucima?

Trenutno u stafu su Milan Luković (trener golmana) i Srđan Ristić (trener mlađih selekcija). U slučaju da se naka od utakmica podudari, oni će biti podrška i zamena.

Kako su protekle pripreme seniora i juniora (Red Tima) i da li ste zadovoljni do sada urađenim poslom?

Juniori su sve vreme imali suve trenige i zadovoljan sam odzivom i pristupu trenažnom procesu, a seniorski tim sam preuzeo tek 5.oktobra.

Da li ćemo i ove sezone (kao što je to bio slučaj u prethodnoj) u seniorskom sastavu videti i neke nove momke koji su prošle sezone igrali za juniore?

Naravno, 5-6 igrača trenira već sa seniorskim timom, a od njihovog truda, zalaganja i kvaliteta zavisi ko će izboriti mesto u timu.

Zvezda je prošle sezone imala respektabilan seniorski sastav, sa nekim pojačanjima iz Rusije. Koga sve nećemo videti u crveno-belom dresu ove sezone, bilo domaće, bilo inostrane igrače?

Inostrani igrači od prošle godine za sada nisu u planu, a svi domaći prošlogodišnji igrači su se odazvali pozivu.

Kakva su vaša očekivanja od ove sezone za ove dve selekcije? Koliki su stvarni dometi seniora i juniora?

Seniorski tim je najbolji u državi, to mogu slobodno reći. I nadam se da ćemo i ove godine nastaviti šampionski. Što se tiče juniorskog tima to su mladi, ali izvrsni igrači i ova sezona će im puno značiti zbog učešća u seniorskom domaćem prvenstvu.

Treneru, želimo vam puno sreće i uspeha u ovoj sezoni i nadamo se da ćemo sa vama imati isto tako dobru saradnju kao i sa vašim prethodnicima.

Hvala na podršci!

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama