Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Odbojkašicama nova tri boda

OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde su u utakmici šestog kola Superlige Srbije ubedljivo trijumfovale protiv Spartaka iz Subotice rezultatom 3:0 (25:19, 25:18, 25:8).

Aleksandar Vladisavljev je odlučio da ekipi subotičkog Spartaka suprotstavi postavu u sastavu Đorđević-Taubner. Tasić-Sajić i Delić-Rodić. Naše devojke su bile u ubedljivom vođstvu do polovine prvog seta. Posle pet uzastopnih uspešnih napada Subotičanki u igru je ušla Ašonja umesto Taubner. Crveno bele su ponovo zaigrale angažovano i rezultat je pokazao 23:18 posle tri poena Isidore Rodić. Tačku na prvi set je stavila Mila Đorđević poenom iz napada.

U drugom set je starter bila Anja Ašonja na poziciji korektora. Odlično su odbojkašice Crvene zvezde blokirale u ovom delu igre. Na rezultatu 16:9 Vladisavljev je izmenio oba primača, pa su tako u igru ušle Milunović Milica i Cvetković Tijana. Prednost Crvene zvezde je rasla, a na 20:11 su u igru ušle Simić i Taubner. Ovaj set je as servisom zaključila Jelena Delić.

U trećem setu je još izrazitija bila razlika u kvalitetu što je Vladisavljevu omogućilo da pruži šansu mlađim igračicama. Počelo je sa 7:0 za Crvenu zvezdu posle tri asa Isidore Rodić i poena iz napada Mile Đorđević, koja je ove sezone počela da koristi prednost koju na mreži ima kao levoruki tehničar. U igru su ušle i Jana Jovanović na poziciju blokera i tehničarka Tijana Vrcelj koja je počela as servisom. U ovom setu se praktično videla samo Crvena zvezda i set je završen ubedljivo sa 25:8.

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde je bila Isidora Rodić sa 14 poena, dok je u ekipi Spartaka najviše poena osvojila Aleksandra Petrović (9) .

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje ekipi Srem iz Sremske Mitrovice. Pre ovog kola igraće se utakmica osmine finala Kupa Srbije u kojoj Crvena zvezda dočekuje ekipu Omladinca iz Novih Banovaca (utorak, 20.10. u 20,30).

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 3:0 (25:19, 25:18, 25:8)

Beograd, dvorana: USC Voždovac. Sudije: Marko Stanković i Jovan Jovanović

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 7 , Cvetković T. 1, Jovanović J. 1, Rodić I. 14, Vukomanović K. (libero), Sajić N. 6, Milunović M. 1, Đorđević M. 7, Ašonja A. 6, Tasić M. 10, Delić J. 7 , Stanković K. (libero), Simić J., Vrcelj T. 1. Trener: Aleksandar Vladisavljev

SPARTAK: Korolija D. 3, Dragović M. 4, Vidojević N. 4, Tadić A. (libero), Džaković I., Jeković A. 7, Lekić D., Baić E. 2, Petrović A. 9, Milanović S. Nisu igrale: Jurić D. (libero), Stojanović B., Vasić M., i Filipović V. Trener: Mirjana Musulin

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama