Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Одбојкашицама нова три бода

ОК Црвена звезда

Одбојкашице Црвене звезде су у утакмици шестог кола Суперлиге Србије убедљиво тријумфовале против Спартака из Суботице резултатом 3:0 (25:19, 25:18, 25:8).

Александар Владисављев је одлучио да екипи суботичког Спартака супротстави поставу у саставу Ђорђевић-Таубнер. Тасић-Сајић и Делић-Родић. Наше девојке су биле у убедљивом вођству до половине првог сета. После пет узастопних успешних напада Суботичанки у игру је ушла Ашоња уместо Таубнер. Црвено беле су поново заиграле ангажовано и резултат је показао 23:18 после три поена Исидоре Родић. Тачку на први сет је ставила Мила Ђорђевић поеном из напада.

У другом сет је стартер била Ања Ашоња на позицији коректора. Одлично су одбојкашице Црвене звезде блокирале у овом делу игре. На резултату 16:9 Владисављев је изменио оба примача, па су тако у игру ушле Милуновић Милица и Цветковић Тијана. Предност Црвене звезде је расла, а на 20:11 су у игру ушле Симић и Таубнер. Овај сет је ас сервисом закључила Јелена Делић.

У трећем сету је још изразитија била разлика у квалитету што је Владисављеву омогућило да пружи шансу млађим играчицама. Почело је са 7:0 за Црвену звезду после три аса Исидоре Родић и поена из напада Миле Ђорђевић, која је ове сезоне почела да користи предност коју на мрежи има као леворуки техничар. У игру су ушле и Јана Јовановић на позицију блокера и техничарка Тијана Врцељ која је почела ас сервисом. У овом сету се практично видела само Црвена звезда и сет је завршен убедљиво са 25:8.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде је била Исидора Родић са 14 поена, док је у екипи Спартака највише поена освојила Александра Петровић (9) .

У наредном колу Црвена звезда гостује екипи Срем из Сремске Митровице. Пре овог кола играће се утакмица осмине финала Купа Србије у којој Црвена звезда дочекује екипу Омладинца из Нових Бановаца (уторак, 20.10. у 20,30).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 3:0 (25:19, 25:18, 25:8)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Марко Станковић и Јован Јовановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 7 , Цветковић Т. 1, Јовановић Ј. 1, Родић И. 14, Вукомановић К. (либеро), Сајић Н. 6, Милуновић М. 1, Ђорђевић М. 7, Ашоња А. 6, Тасић М. 10, Делић Ј. 7 , Станковић К. (либеро), Симић Ј., Врцељ Т. 1. Тренер: Александар Владисављев

СПАРТАК: Королија Д. 3, Драговић М. 4, Видојевић Н. 4, Тадић А. (либеро), Џаковић И., Јековић А. 7, Лекић Д., Баић Е. 2, Петровић А. 9, Милановић С. Нису играле: Јурић Д. (либеро), Стојановић Б., Васић М., и Филиповић В. Тренер: Мирјана Мусулин

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама