Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

I Art Basket u Zvezdinom dnevniku pobeda

KKŽ Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde ostvarile su novi trijumf u 5.kolu Prve lige Srbije nad Art Basketom 69-59 (17-20, 21-12, 22-17, 9-10), i nastavile maksimalan niz.

Art Basket i Crvena zvezda sastajali su se u mlađim kategorijama, a ovo je bio prvi međusobni duel u seniorskoj konkurenciji.

Ekipa Art Basketa je bila neporažena ekipa do ovog kola, uz Crvenu zvezdu, Radivoj Korać i niški Student, ali protiv Crvene zvezde je pretprela prvi poraz u debitantskoj sezoni najelitnijeg ranga srpske ženske košarke.

I bolje su ušle u utakmicu izabranice Milana Vidosavljevića, mini serijom su otvorile put do prednosti koja je posle poena Katarine Zec bila 18-10 na dva minuta pre kraja prvog perioda igre. Nije to uspaničilo crveno-bele devojke, Milica Bojović je preuzela odgovornost i mini serijom od pet poena približila Zvezdu, da bi Ivana Katanić sa penala zadržala priključak pred nastavak, 20-17.

Serijom 6-2 crveno-bele su preuzele vođstvo, a drugom serijom 7-0 uz trojku Nađe Nedeljkov preuzele kontrolu nad utakmicom, (26-32). Pokušao je domaćin da uzvrati i odbije nalet, ali Milica Bojović je obezbedila odgovorila i obezbedila prednost pred odmor između dva poluvremena, (32-38).

Veća rotacija, “duža klupa” je bila velika prednost ekipe Art Basketa u odnosu na Crvenu zvezdu, ali to nije sputavalo Dragana Vukovića i njegove igračice u nameri. Posle serije poena Zec prišao je Art Basket na minus od samo dva poena (41-43), ali je Nevena Naumčev odgovorila van linije 6,75 i pokrenula seriju 11-0 koja je donela i maksimalnu prednost od 13 poena koju je šampion Srbije imao u nekoliko navrata, (41-54). Zec je bila najupornija u pokušaju da pomrsi račune klubu u kojem je potekla, ali nije uspela. Pred poslednjih 10 minuta, Zvezda je imala dvocifreno vođstvo: 49-60.

Velikim brojem pokušaja za tri poena tokom celog meča Art Basket je želeo da se približi u poslednjem kvartalu, ali bezuspešno. Čvrste odbrane su rezulotavale i mali broj poena, a tek u finišu smo imali malu naznaku da može doći do neizvesne završnice. Art Basket je posle dužeg perioda bez koša na obe strane serijom 5-0 došao u priliku da u poslednjem minutu ima minus koji bi mogao da dostigne, ali je Zvezda odigrala odličnu, prepoznatljivu odbranu i naterala protivnika na grešku. Ivana Katanić je odigrala kapitenski u samom finišu, nakon uspešnog “ulaza” usledio je siguran šut za tri poena i sve dileme oko pobednika susreta u beogradskom naselju Braće Jerković su bile otklonjene. Žaklina Janković je sa penala bila polovična i postavila konačnih 59-69.

Najefikasnija u crveno-belom timu bila je Milica Bojović sa 17 poena, Ivana Katanić je ubacila 13 uz 9 asistencija, Nađa Nedeljkov 12, dvocifreni učinak sa 10 poena imala je i Nevena Naumčev.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje ekipu niškog Studenta, do ovog kola jednu od četiri neporažene ekipe.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 10 (5sk 3as 6ukl), Katanić 13 (5sk 9as), Bošnjaković, Kapisoda, Deurić, Spasovski 2 (2sk 2as), Janković 9 (8sk), Nedeljkov 12 (4sk 3ukl), Bojović 17 (3sk 2ukl), Avlijaš 4 (2sk 1ukl), Zečević 2 (3sk). Trener: Dragan Vuković

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama