Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

И Арт Баскет у Звездином дневнику победа

ККЖ Црвена звезда

Кошаркашице Црвене звезде оствариле су нови тријумф у 5.колу Прве лиге Србије над Арт Баскетом 69-59 (17-20, 21-12, 22-17, 9-10), и наставиле максималан низ.

Арт Баскет и Црвена звезда састајали су се у млађим категоријама, а ово је био први међусобни дуел у сениорској конкуренцији.

Екипа Арт Баскета је била непоражена екипа до овог кола, уз Црвену звезду, Радивој Кораћ и нишки Студент, али против Црвене звезде је претпрела први пораз у дебитантској сезони најелитнијег ранга српске женске кошарке.

И боље су ушле у утакмицу изабранице Милана Видосављевића, мини серијом су отвориле пут до предности која је после поена Катарине Зец била 18-10 на два минута пре краја првог периода игре. Није то успаничило црвено-беле девојке, Милица Бојовић је преузела одговорност и мини серијом од пет поена приближила Звезду, да би Ивана Катанић са пенала задржала прикључак пред наставак, 20-17.

Серијом 6-2 црвено-беле су преузеле вођство, а другом серијом 7-0 уз тројку Нађе Недељков преузеле контролу над утакмицом, (26-32). Покушао је домаћин да узврати и одбије налет, али Милица Бојовић је обезбедила одговорила и обезбедила предност пред одмор између два полувремена, (32-38).

Већа ротација, “дужа клупа” је била велика предност екипе Арт Баскета у односу на Црвену звезду, али то није спутавало Драгана Вуковића и његове играчице у намери. После серије поена Зец пришао је Арт Баскет на минус од само два поена (41-43), али је Невена Наумчев одговорила ван линије 6,75 и покренула серију 11-0 која је донела и максималну предност од 13 поена коју је шампион Србије имао у неколико наврата, (41-54). Зец је била најупорнија у покушају да помрси рачуне клубу у којем је потекла, али није успела. Пред последњих 10 минута, Звезда је имала двоцифрено вођство: 49-60.

Великим бројем покушаја за три поена током целог меча Арт Баскет је желео да се приближи у последњем кварталу, али безуспешно. Чврсте одбране су резулотавале и мали број поена, а тек у финишу смо имали малу назнаку да може доћи до неизвесне завршнице. Арт Баскет је после дужег периода без коша на обе стране серијом 5-0 дошао у прилику да у последњем минуту има минус који би могао да достигне, али је Звезда одиграла одличну, препознатљиву одбрану и натерала противника на грешку. Ивана Катанић је одиграла капитенски у самом финишу, након успешног “улаза” уследио је сигуран шут за три поена и све дилеме око победника сусрета у београдском насељу Браће Јерковић су биле отклоњене. Жаклина Јанковић је са пенала била половична и поставила коначних 59-69.

Најефикаснија у црвено-белом тиму била је Милица Бојовић са 17 поена, Ивана Катанић је убацила 13 уз 9 асистенција, Нађа Недељков 12, двоцифрени учинак са 10 поена имала је и Невена Наумчев.

У наредном колу Црвена звезда дочекује екипу нишког Студента, до овог кола једну од четири непоражене екипе.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 10 (5ск 3ас 6укл), Катанић 13 (5ск 9ас), Бошњаковић, Каписода, Деурић, Спасовски 2 (2ск 2ас), Јанковић 9 (8ск), Недељков 12 (4ск 3укл), Бојовић 17 (3ск 2укл), Авлијаш 4 (2ск 1укл), Зечевић 2 (3ск). Тренер: Драган Вуковић

Извор: ККЖЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама