Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli spremni za derbi kola sa Mornarom

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u nedelju od 20 časova ekipu Mornara u derbiju 3.kola ABA lige jtd.

Crveno-beli su imali dovoljno vremena da se pripreme za ovaj važan meč, nakon odluke da se utakmica Evrolige u Lionu odlaže zbog velikog broja pozitivnih slučajeva u redovima Asvela iz Liona.

Meč se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ a zbog pandemije Kovid-19 biće odigran uz svo poštovanje zdravstvenih protokola nadležnih organa Republike Srbije i bez prisustva publike i novinara.

Ekipa Crvene zvezde mts nakon dva uvodna kola ima maksimalan učinak na tabeli posle ubedljivh pobeda nad ekipama Cibone i Borca u Čačku. Sada je rival ekipa koja je po

Trener Saša Obradović u najavi ovog meča kaže da crveno-bele očekuje derbi kola, i ekipa koja je dosadašnjim igrama u ABA ligi Evrokupu pokazala da pretenduje na najviši plasman:

– Vrlo nezgodna i odlična ekipa, koja zna da igra i odlično je vođena sa klupe od strane trenera Pavićevića. Vrlo zahtevan protivnik, biće nam potreba dobra koncentracija i energija da pobedimo. Ovaj meč nosi epitet derbija, a ekipa Mornara pokazala je sa pravom zašto ima velike ambicije ove sezone. U top 4 ekipe su sigurno imaju kvalitet na svakoj poziciji – kaže trener Crvene zvezde i dodaje da opasnost dolazi sa više strana:

– Pulen igra izvanredno i velika je pretnja u svakom trenutku može da postigne poene. Ajzea Vajthed koga sam i ja trenirao, vidi se napredak i veća zrelost u njegovoj igri sa godinama. Derik Nidam godinama je tu, igrač koji zna i razume igru. Tu je i Keni Gebrijel koji je godinama igrao Evroligu. Ne smemo da zaboravimo i Lukovića koji je pretnja iz reketa, pa odlični šuteri Vranješ i Jeremić. Dobro su izbalansirani, i zato ćemo morati da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do pobede – zaključio je Obradović.

Jedan od najiskusnijih, koji je odigrao veliki broj utakmica sa Mornarom u prošlosti je i Marko Simonović:

– Očekuje nas jako teška utakmica protiv odličnog protivnika. Rastu iz godine u godinu, i dostigli su sada sjajan nivo. Odlično poznajem braću Pavićević koji godinama vode i podižu taj klub, i zaista im čestitam na onome što su napravili sa tim klubom, i na koji nivo su ga podigli. Moramo da budemo maksimalni, imaju odličnu ekipu, odličnog trenera. Svaku grešku kažnjavaju i pošto su odlični napadači mogu da je kažnjavaju serijom poena. Spremni su za trčanje i tranziciju od 40 minuta. Jasno je da je naša odbrana mnogo važna da ih izbacimo iz komforne zone, ali to možemo samo ako budemo bili „ u fokusu“ i skoncentrisani svih 40 minuta utakmice – rekao je Simonović.

Dve ekipe odigrale su jedan prijateljski trening meč tokom leta u Beogradu na istom mestu u hali „Aleksandar Nikolić“, a pred ovaj koji će biti neuporedivo značajniji trener Saša Obradović može da računa na sve igrače. Novopridošli Tejlor Ročesti i oporavljeni Emanuel Teri tokom prethodne nedelje počeli su da treniraju sa ekipom.

Tokom naredne nedelje crveno-bele očekuju i utakmice sa CSKA u Evroligi (četvrtak 19č, hala Aleksandar Nikolić) kao i gostovanje ekipi Mega Soccerbet (nedelja 12č, hala Ranko Žeravica).

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama