Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši poraženi od Obilića

RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u četvrtfinalu Kupa „Branislav Pokrajac“ region Beograd, grupa Centar posle velike borbe i sedmeraca od Obilića, jer nakon 60 minuta igre nije bilo pobednika – 27:27, posle sedmeraca 3:2.

Zvezda je tako odmah na startu platila ceh specifičnog sistema takmičenja i sezone pred nama, pa će se okrenuti obavezama u Arkus ligi.

Na Banjici je nedostajala samo publika. Viđena je velika borba, Zvezda je imala prednost tokom utakmice, Obilić se vraćao i koristio to što su crveno-beli imali čak 20 isključenja, naspram dva minuta na drugoj strani. Na kraju Horvat je doneo sedmerce pogotkom sa devet metara na isteku vremena, a nakon penal serije je bio uspešniji protivnik.

U prvom poluvremenu istakli su se golmani, Dražić na jednoj i Jelić na drugoj strani. Početnu prednost od dva gola (1:3, 5.minut) izabranici Žikice Milosavljevića su održavali do samog finiša prvog poluvremena, kada je Obilić serijom 3:0 preokrenuo rezultat i sa 14:13 otišao na odmor.

I u nastavku se Zvezda brzo vratila meč, preuzela vođstvo, ali i ispustila jer je veoma često imala igrača manje, pa smo gledali veoma završnicu. Obilić je imao 25:23, Zvezda izjednačila, da bi Knežević nešto manje od 30 sekundi pre kraja doneo pol poziciju svom timu za pobedu, (27:26). Žikica Milosavljević je zatražio tajm-aut, a Ivan Horvat i pored „flastera“ i presinga zaustavljen prekršajem. Usledio je „deveterac“ i gol, lopta se od bloka odbila, promenila pravac i završila u mreži za 27:27, što je donelo sedmerce.

U prvoj seriji nisu bili precizni Rajičević i Savić, a u drugoj Bogojević i Topalović. Horvat je bio prvi precizan sa sedam metara, Ivošević je uzvratio, da bi u četvrtoj seriji Matičić pogodio prečku, a Milutinović mrežu. U odlučujućoj petoj seriji, Đurović je pogodio, ali i Žujović, koji je doneo svom timu prolaz u narednu rundu, 30:29.

Crvenu zvezdu u subotu očekuje duel 3.kola Arkus lige u Kostolcu, protiv lidera Rudara.

OBILIĆ – CRVENA ZVEZDA 27:27 (14:14), posle sedmeraca 30:29 (3:2)

Beograd, hala: USC ”Voždovac”. Gledalaca: Bez publike. Sudije: Veličković (Umčari), Ilić (Beograd). Isključenja: Obilić 2, Crvena zvezda 20 minuta. Sedmerci: Obilić 4(2), Crvena zvezda 2(2).

OBILIĆ: Žujović 5, U. Savić 1, Podraščić 3, Topalović 5 (1), Jedoksić, Jovanović, N. Savić 4, Dražić, Knežević 2, Dotlić 1, Stanisavljević 3, Milutinović 2 (1), Alčaković, Đorđević, Tasić, Ivošević 1. Trener: Danijel Petković

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Đurović 5, Horvat 2, Blagojević, Lazić 3, Majes 2, Rajičević 3(1), Jelić, Popović, Bogojević 2, Breti, Matičić 5 (1), Ljubojević 2, Todorović 2, Kovačević 1. Trener: Žikica Milosavljević.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama