Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Predstavljamo vam – Džoni O’Brajant, novi igrač KK Crvena zvezda

Džoni O’Brajant je novo pojačanje KK Crvena zvezda!

Neverovatno pojačanje su crveno-beli dobili u reketu, pojačanje kakvom smo se samo mogli nadati. O’Brajant se isticao još u srednjoj školi, gde već uspeo da zapadne za oko nekim NBA skautima i analitičarima. Svrstan je u TOP 50 srednjoškolaca u SAD.

Studirao je na LSU, u čiju se istoriju upisao neverovatnim brojem dabl-dablova. Prebacio je cifru od 1000 poena i došao do skoro 800 skokova. Na Draftu ga bira Milvoki sa 36. pozicije, a u svojoj ruki sezoni dosta je puta startovao za Bakse, ali to nije izgledalo baš najbolje. U toj sezoni imao je najgori procenat šuta u karijeri. U drugoj godini igra preko 50 utakmica za Milvoki, a procenti šuta su mu bili sjajni, ali je uzimao premalo šuteva.

Protutnjao je kroz Denver i završio u Šarlotu gde igra dve prilično dobre sezone, gledajući šut iz igre i skokove. Šarlot ga je ipak otpisao. Posle toga seli se u Makabi, gde je doživeo dosta dobrih stvari, ali i neke ne tako dobre. Morao je da se bori da bi uzeo šuteve, pored prilično velikih privatnika iz Tel Aviva. Nekad je to išlo sjajno, nekad ne. Bio je MVP kola i osvojio domaću ligu.
U Lokomotivi pokazuje sve svoje sposobnosti. Pokazuje da je u stanju da ugrozi protivnika iz svih pozicija i da se lako prilagođava raznim čuvarima.

Sada prelazimo konkretno na njegovu igru:
O’Brajant ne bira način kojim će poentirati, ali mu nije u glavi samo koš. Znao je da podvali dosta asistencija nakon udvajanja ili lošeg pomaganja na njemu. Napadački može sve. Akcije prati pedantno i bez propusta. Otvaranje od bloka je jako dobro, s tim što nekad ne može da proceni koliko snažan blok treba postaviti. Može da uhvati ničiju loptu u ofanzivnom skoku, a to je u NBA često znao da uradi. U defanzivi je u nekim segmentima sjajan. Zna kada i kako treba pomoći, znajući da proceni brzinu čuvara, a ima sjajan osećaj za rampu i defanzivni skok, pa se dešavalo da protivnički bek krene da “beži” od njega. Odbrana na perimetru je prilično dobra. Ima aktivne ruke koje ga često koštaju faula. Pop brani za nijansu bolje od pika – znao je da pukne u piku kada je bio u Makabiju, dok se u Lokosima to normalizovalo. Deluje kao da će svi bežati od reketa kada u njemu vide Terija i O’Brajanta. O’Brajant je, takođe, jako dobar saigrač, takođe.

Dobro nam došao!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama