Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Poraz Zvezde u Novom Sadu

U utakmici šestog kola Superlige Srbije za odbojkaše Vojvodina NS seme je u Novom Sadu bila bolja od Crvene zvezde i pobedila rezultatom 3:0 (25:18, 25:19, 25:21).

Na početku susreta u Novom sadu šestorka Crvene zvezde u sastavu Stefanović-Meljanac, Stanković-Sinđelić i Tadić-Andonović je bila nasuprot postavi Vojvodine NS seme koju su činili Todorović-Blagojević, Perić-Kovačević i Simić-Mašulović.

Prvi set je završen rezultatom 25:18 za novosadski tim. Prevagu je doneo bolji servis i prijem servisa domaćeg tima. Kapiten Zvezde Stefanović je bio u prilici da proigra kvalitetne srednje blokere svog tima kad god je prijem servisa bio dobar, u čemu je uspešan bio naročito Sinđelić. Igrači Vojvodine NS seme su bili uspešniji i u realizaciji kontranapada, pa im je prvi set zasluženo pripao.

Crvena zvezda je dobro otvorila drugi set i to je rezultiralo vođstvom od 7:9. Meljanac je, kao i u prvom setu bio napadački najraspoloženiji naš igrač. Međutim Vojvodina ns seme se nije olako predala i ubrzo je rezultat bio na njihovoj strani, a najveća prednost je iznosila 20:14. U ovom periodu igre nije funkcionisao blok Crvene zvezde, a i u napadu je bilo nepreciznosti. Kukanjac je umesto kapitena Stefanovića dirigentsku palicu prepustio Popoviću. Najlepši poen je Zvezda osvojila na 21:17, posle niza sjajnih odbrana i uspešne realizacije kontranapada Meljanca. Šteta je što su igrači Zvezde odmah zatim poklonili protivniku dva poena, posle jedne servis greške i neuspešnog prijema. Iskusni vojvođani su posle ovoga rutinski set priveli kraju i dobili ga rezultatom 25:19.

Treći set je počeo prednošću domaće ekipe. I dalje je Meljanac bio dominantan u napadu naše ekipe. Na 4:9 Kukanjac je Tadića zamenio Eremićem, a nešto kasnije je Fet zamenio Sinđelića na poziciji srednjeg blokera. Na 21:16 je na poziciju primača ulazi mladi Veljko Mašulović umesto Andonovića. I trener Vojvodine NS seme, Siniša Gavrančić, je pružio šansu mlađim igračima. Na 22:18 za domaći tim Meljanac je zapretio as servisom, ali to nije bilo dovoljno pa je Vojvodina i ovaj set dobila sa 25:21.

Najefikasniji igrač susreta je bio Nikola Meljanac sa 22 poena, dok su po 16 poena za Vojvodinu NS seme osvojili Pavle Perić i Filip Kovačević.

U narednom kolu, 23. oktobra u 18,30, Crvena zvezda dočekuje Spartak iz Subotice. Pre ove utakmice, u utorak 20.10. u 18 časova na svom terenu Crvena zvezda će se sastati sa Ribnicom iz Kraljeva u utakmici osmine finala Kupa Srbije. Pobednik ovog susreta će se plasirati u četvrtinu finala.

VOJVODINA NS SEME – CRVENA ZVEZDA 3:0 (25:18, 25:19, 25:21)

Novi Sad, dvorana: SPC Vojvodina Sudije: Predrag Balandžić i Robert Leko

VOJVODINA NS SEME: Simić S., Čubrilo L., Kovačević F., Negić S. (libero), Mašulović N., Bošnjak A., Buša B., Blagojević A., Brborić R. (libero), Prišić V., Todorović V., Perić P. Nisu igrali: Bajandić L. i Rudić A. Trener: Siniša Gavrančić

CRVENA ZVEZDA: Meljanac N. 22, Sinđelić M. 4, Stanković Č. 4, Tadić L. 9 , Eremić V. 2, Mašulović V. 1, Andonović A. 4, Stefanović N. 2, Jevtić P. (libero), Popović M. Nisu igrali: Dodić L., i Ilić D. i Trifunović F. (libero) Trener: Tomislav Kukanjac

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama