Фудбал Фудбал/Вести

Театар апсурда #2

– „Лакоћа којом одређена мишљења постају општа, произилази из неспособности већине људи да створе властито мишљење засновано на властитом размишљању“, написао је француски социјални психолог, социолог, антрополог, проналазач и аматерски физичар Гистав Ле Бон (1841-1931) у својим „Студијама о популарном мишљењу“. Управо ове речи сликовито описују све оне који на основу информација које су им упаковане дате у првом чину „Театра апсурда“ покушавају да учине нешто за шта нису компетентни, а очигледно им је и процес разумевања крајње једноставних ствари прилично дискутабилан.

Наиме, подсетићемо звездашку и спортску јавност да смо у првом делу овог трагикомичног дигиталног позоришног серијала који услед очекиваног ћутања друге стране има облик монолога, информисали ону групу људи која од 10. септембра ове године себе сматра руководством ЖФК Црвена звезда, а која суштински представља само групу узурпатора позиција, да је једна чланица црвено-белог фудбалског колектива стигла до великог јубилеја – 100. одиграних мечева у дресу омиљених боја. Успех је тиме већи што је она постала тек четврта фудбалерка са троцифреним бројем мечева у историји клуба. Намерно нисмо желели да им и име те играчице „предочимо на тацни“ како би установили да ли дотични ипак користе благодети нашег рада, тј. статистику која је несебично урађена и прослеђена, а коју су до недавно чак и оспоравали у моментима када им није одговарало позивање на исту, али исто тако су и знали да је ни по чему не могу оспорити ма колико се трудили. Ипак, успешно су наведени ребус решили и дошли до сазнања о којој играчици је реч, али све што су након тога учинили јасно говори у прилог чињеници да је некада много боље ћутати, јер како арапска пословица каже „Свако је господр неизговорених речи, али и роб изговорених“.

Пучисти су славодобитно на отетој инстаграм страници клуба честитали центарфору екипе Мирели Тенков на значајном јубилеју, али то је учињено на такав начин да су тиме омаловажили не само јубилеј фудбалерке и сама фудбалерка, већ и сам клуб светог имена. О чињеници да су и сами себе извргли подсмесима је у потпуности небитно, а сваки читалац ових редова требао би добро да погледа наредну слику:

Да кренемо са анализом од самог краја. Дотични узурпатори се извињавају јер са закашњењем честитају Мирели Тенков на оствареном јубилеју, а у преводу да не беше претходног текста на нашем порталу који им толико смета о истом податку никада не би нити једну реч изрекли. Самим тим оправдање које истичу, а то су дешавања у клубу само је покушај извлачења из незавидне ситуације, а за дешавања у клубу су сами криви јер су их они проузроковали и довели до стадујума да клуб нема ни легалитета ни легитимитета и да фактички данас и не постоји.
Такође између осталог истичу да је фудбалерка Црвене звезде до јубиларне 100. утакмице стигла 29. септембра у утакмици 8. кола овосезонке Супер лиге Србије у фудбалу за жене. Сада да раскринкамо и ове срамотне дезинформације. Ако себе већ сматрате руководством клуба требали би да се сећате да је овосезонско 8. коло елитног ранга српског женског фудбала одиграно 3. октобра и да је тада Црвена звезда гостовала у Нишу екипи Машинца. Да не кажете да сте случајно пермутовали утакмице или датуме само ћемо вас информисати да ЖФК Црвена звезда 29. септембра није одиграла нити једну утакмицу, а сусрет претходног 7. кола одигран је 26. септембра и био је то меч против крагујевачког Радничког 1923. Хоћете ли да кажете да је све наведено само сплет случајних или кардиналних грешака, или све ово са намером радите како би омаловажили име Црвене звезде?
За крај остављамо и оно најважније. У утакмици 8. кола Супер лиге Мирела Тенков није одиграла 100. меч у дресу Црвене звезде, већ веровали или не 106. Да сте пажљиво анализирали све статистичке податке можда би и знали да је Мирела до јубилеја стигла још 16. августа у мечу 2. кола СЛС-а када је Црвена звезда гостовала земунској Слоги и немојте се вадити на чињеницу како тобоже тада ви нисте били у клубу јер добро се зна шта сте радили претходнх 27 месеци.

Из свега што је наведено, отворено вам свима постављам питање да ли све ово што радите са клубом, а на жалост и са играчицама , радите намерно или у свеопштем незнању? Није вам доста што сте узурпирали све клупске органе, није вам доста што сте отели клуб већ вам је тежња да га деградирате до крајњих граница зарад личног интереса и тежњи које се не завршавају само на Црвеној звезди. Сви који су и мало упознати са вашим ликом и делом знају сваки ваш наредни корак и докле сте спремни да идете у уништењу клуба славног имена и због тога се увек и свугде мора понављати да сви ви нисте Црвена звезда, да не представљате Црвену звезду јер пуч никада неће бити прихваћени део овог клуба и једног дана он ће поново бити враћем Звездашима.

И за крај, након Миреле Тенков недавно је још једна фудбалерка Црвене звезде одиграла 100. меч у црвено-белом дресу, али је вама и то гле чуда промакло. Сад сазнајте ко је у питању, осмислите поново неки изговор и поново деградирајте и клуб и играчицу неком новом креативном објавом на отетом инстаграм налогу.

Овиме се завеса на други чин спушта.
Сваким новим чином крај представе је све ближи и ускоро ће се и завеса коначно спустити. Театар апсурда сваким даном је све ближи свом крају када ће и Црвена звезда коначно бити слободна.

– крај другог чина –

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама