Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Prva pobeda rukometaša

RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Novi Pazar u „Šumicama“, u okviru 2.kola grupe B ARKUS lige, 33:32 (18:16).

I dalje nekompletni, ali uspeli su izabranici Žikice Milosavljevića da zabeleže prvi trijumf u sezoni, u prvom meču na svom parketu.

Videli smo igru gol za gol do 15.minuta kada je Zvezda preko Ivana Horvata i Nikole Bogojevića stigla do +2, razliku koju je održavala do kraja prvog poluvremena. Imali su crveno-beli i tri gola razlike u nekoliko navrata, Kovačević je pogodio u finišu za 18:15, ali je uzvratio Dorić na suprotnoj strani pre sirene za kraj prvog perioda igre.

Crvena zvezda je dobro ušla u igru i u nastavku, kontrolisala igru i delovalo je nakon gola Nikole Kovačevića u 47.minutu za 28:24 da neće imati problema da utakmicu privede kraju. Ipak, u narednih 7 minuta Novopazarci su sa dve serije po tri vezana gola došli do izjednačenja (30:30), pa je do kraja meča ponovo usledio period igre gol za gol. Rajičević je u 58.minutu pogodio za sedam metara za 33:32, u dva navrata Zvezda imala loptu da završi utakmicu sa dva ili tri gola razlike, ali je na kraju Novi Pazar imao šest sekundi za remi. Nije ih iskoristio i bodovi su ostali u Beogradu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je kapiten Ivan Rajičević sa 7 golova, po 5 su postigli Ivan Horvat, Nikola Kovačević i Nemanja Jović.

U narednom kolu Zvezdu očekuje duel protiv Rudara u Kostolcu.

Crvena zvezda – Novi Pazar 33:32 (18:16)

Beorgad, dvorana: „Šumice“. Bez gledalacaSudije: Boriša Milosavljević i Danijel Trivković (Beška). Isključenja: Crvena zvezda 8, Novi Pazar 8 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 10(9), Novi Pazar 3(2).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Đurović 3, Horvat 5, Bogojević 2, Blagojević 1, Majes 1, Rajičević 7(6), Jelić, Popović 1, Jović 5(3), Dimić, Breti, Radojičić, Todorović, Kovačević 5. Trener: Žikica Milosavljević

NOVI PAZAR: Gudžević, Mujčinović 3, Radisavljević 2, Dorić 11, Arifović 1, Sejfović, Brunčević, Mehić, Međedović, Rakić 11(2), Hakić, Hadžović, Raković, Ferhatović 1, Stojanović. Trener: Hasan Memić

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama