Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Прва победа рукометаша

РК Црвена звезда

Рукометаши Црвене звезде савладали су Нови Пазар у „Шумицама“, у оквиру 2.кола групе Б АРКУС лиге, 33:32 (18:16).

И даље некомплетни, али успели су изабраници Жикице Милосављевића да забележе први тријумф у сезони, у првом мечу на свом паркету.

Видели смо игру гол за гол до 15.минута када је Звезда преко Ивана Хорвата и Николе Богојевића стигла до +2, разлику коју је одржавала до краја првог полувремена. Имали су црвено-бели и три гола разлике у неколико наврата, Ковачевић је погодио у финишу за 18:15, али је узвратио Дорић на супротној страни пре сирене за крај првог периода игре.

Црвена звезда је добро ушла у игру и у наставку, контролисала игру и деловало је након гола Николе Ковачевића у 47.минуту за 28:24 да неће имати проблема да утакмицу приведе крају. Ипак, у наредних 7 минута Новопазарци су са две серије по три везана гола дошли до изједначења (30:30), па је до краја меча поново уследио период игре гол за гол. Рајичевић је у 58.минуту погодио за седам метара за 33:32, у два наврата Звезда имала лопту да заврши утакмицу са два или три гола разлике, али је на крају Нови Пазар имао шест секунди за реми. Није их искористио и бодови су остали у Београду.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је капитен Иван Рајичевић са 7 голова, по 5 су постигли Иван Хорват, Никола Ковачевић и Немања Јовић.

У наредном колу Звезду очекује дуел против Рудара у Костолцу.

Црвена звезда – Нови Пазар 33:32 (18:16)

Беоргад, дворана: „Шумице“. Без гледалацаСудије: Бориша Милосављевић и Данијел Тривковић (Бешка). Искључења: Црвена звезда 8, Нови Пазар 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 10(9), Нови Пазар 3(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 3, Хорват 5, Богојевић 2, Благојевић 1, Мајес 1, Рајичевић 7(6), Јелић, Поповић 1, Јовић 5(3), Димић, Брети, Радојичић, Тодоровић, Ковачевић 5. Тренер: Жикица Милосављевић

НОВИ ПАЗАР: Гуџевић, Мујчиновић 3, Радисављевић 2, Дорић 11, Арифовић 1, Сејфовић, Брунчевић, Мехић, Међедовић, Ракић 11(2), Хакић, Хаџовић, Раковић, Ферхатовић 1, Стојановић. Тренер: Хасан Мемић

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама